Sadje in zelenjava, ki se jim morate izogibati, ko hujšate

Interaktivni dodatki:


Datum: 15. APR 18 - DOBRO JE VEDETI

Sadje in zelenjava, ki se jim morate izogibati, ko hujšate

Ni vsaka zelenjava primerna za vitko linijo. Če se želite znebiti kilogramov, potem tega ne jejte.

1. Suho sadje
Suho sadje je sicer zdravo, vendar pa vsebuje ogromno kalorij in ni primerno za hujšanje. V 100 gramih suhega sadja je lahko tudi več kot 500 kalorij, zato v času, ko imamo na voljo sveže sezonsko sadje, se suhemu odpovejte (tudi v smoothijih in drugih jedeh).

2. Konzervirano sadje
Med procesom konzerviranja se v kompote dodajo sladkor in drugi aditivi, ki povečajo kalorijsko vrednost sadja. Primer: 100 gramov svežega ananasa ima 50 kalorij, ista količina ananasa v kompotu pa 120 kalorij.

3. Avokado
To zeleno tropsko sadje ima veliko zelo pomembnih maščob, ki ščitijo telo pred boleznimi srca in ožilja, vendar pa je v 100 gramih avokada 160 kalorij, kar je 4-krat več, kot v jabolkih iste količine.

4. Krompir
Krompir ima veliko vitaminov A in C ter drugih mineralnih snovi. V 100 gramih je 86 kalorij, kar sicer ni veliko, vendar, če iz krompirja naredite pire, ali pa ga ocvrete, pa morate h kalorijam dodati še kalorijsko vrednost mleka, olja, soli ... Namesto krompirja si privoščite raje zeleno solato, ki ima v 100 gramih samo 20 kalorij.

5. Sadni sokovi
Industrijski sokovi so prave energijske, kalorijske in sladkorne bombe, zato se jim izognite za vsako ceno. Vsak sok, četudi je bio, eko in s 100 % naravnim deležem sadja, ima poleg veliko sladkorja tudi ogromno soli, kar še dodatno povečuje število kalorij. Na žalost to isto velja tudi pri domačih sokovih. Samo pomislite: da dobite kozarec pomarančnega soka, morate včasih stisniti 4 pomaranče. Poskusite pojesti 4 pomaranče in boste razumeli, kako varljive so kalorije v sokovih.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.


Nalagam vsebine ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani