Interaktivni dodatki:






Datum: 14. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

Tako kot jeste, tako razmišljate + test razpoloženja

Živila, ki jih je dobro jesti za boljše mentalno zdravje.

Na univerzi v Marylandu v ZDA so analiziral prehrano več tisoč ljudi in prišli do nenavadnega zaključka. Živila bogata z omega-3 maščobnimi kislinami so izredno pomembna za naše mentalno oziroma duševno zdravje. Ni dovolj, da skrbimo samo za imunski sistem, ki ga lahko okrepimo že s količino vitamina C iz ene pomaranče. Danes vemo, da več kot 60 odstotkov bolezni nastane v naših glavah in, da bi preprečili depresivne misli, priporočamo, da ste pozorni tudi na svoje duševno zdravje.

Raziskava je presenetila z zelo enoznačnim in preprostim odgovorom. Največ, kar lahko naredite za svoje duševno zdravje so vložene kumarice in kefir.

Raziskava je pokazala, da ljudje, ki jedo veliko fermentiranih živil, kažejo veliko manj simptomov socialne anksioznosti (stiska, strah, nemoč). Poleg tega so imeli študentje, ki so jedli več vložene zelenjave, neprimerno boljše rezultate na izpitih.

Jogurt je bil naslednji na lestvici izstopajočih živil. Znanstveno je potrjeno, da kozarec navadnega jogurta deluje na organizem pomirjujoče, probiotiki poskrbijo za prebavo, imajo čistilno funkcijo, zdravijo želodec in črevesje ...

Zmagovalna kombinacija so torej vložene kumare in kefir na tešče za zajtrk, lahko pa tudi večerjo. Čeprav se morda zdi ta kombinacija nemogoča, pa ne boste nikoli izvedeli, kako ta kombinacija deluje na vas, če ne boste poskusili.

Za konec, pa še hiter test, ki vas bo presenetil. Vse kar morate storiti je, da se za 15 sekund zagledate v spodnjo sliko kozarca (zazrite se v temni kvadratek). V tem času se vam bo za trenutek zazdelo, da prevladuje določena barva, ki razkriva, kakšno je vaše trenutno razpoloženje.



Tako kot jeste, tako razmišljate + test razpoloženja
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani