Interaktivni dodatki:






Datum: 29. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Solata močnejša od zdravnika

Dobro je poznati preprost in okusen domač recept, ki krepi srčno mišico, uravnava prekrvavitev, znižuje pritisk, znižuje nivo slabega holesterola, čisti telo ...

Vse naštete in še več težav lajša preprosta solata, ki ima poleg osvežilnega in prijetnega okusa še veliko vitaminov in mineralov. Če boste pojedli samo skodelico te solate, bo vaše počutje in zdravje brezhibno.

Sestavine:

  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 1 kozarec vode
  • 3 stroki česna
  • 1 kumara
Priprava:

Zelo pomembno je, da to solato pripravljate in jeste s priborom, ki ni kovinski. Najboljša sta lesena žlica in lesena posoda, a tudi steklo in (zdrava) plastika prideta v poštev. Kovina namreč spremeni energijski naboj sestavinam, poleg tega pa slabo vpliva na naravne organizme, pospeši oksidacijo ... Če boste vprašali kakšnega domačega čebelarja, ali vinarja, vam mnogi povedo, da pri pridelavi meda in vina ne uporabljajo nič kovinskega.

A vrnimo se k solati.

Česen olupite in ga na drobno narežite. Prav tako na čim bolj tanke rezine narežite kumaro. Oboje zmešajte, dodajte jabolčni kis in pustite stati 10 minut. Šele nato dodajte vodo (glede na velikost kumarice, je lahko uporabite skodelico ali dve), po želji pa lahko solato okrasite še z malo metinih listov ali koriandrom.

Poskusite jesti to solato vsak dan po kosilu in vaš pritisk se bo po nekaj dnevih normaliziral.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kumara
 
česen
 
jabolčni kis
 
pritisk
 
srce
 
ožilje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani