Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUL 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Poletna vitaminska bomba

Da poleti ne bi zboleli zaradi temperaturnih razlik (zaradi klik so gripe in prehladi poleti precej pogosti), si okrepite imunski sistem z energijsko in vitaminsko čistilno bombo.

Znano je, da 80 odstotkov zdravja nastane v črevesju. Če to dobro deluje, potem ne boste imeli težav z odpornostjo in imunskim sistemom. S spodnjim napitkom boste v prvi vrsti poskrbeli za energije poln organizem, za brezhibno prebavo in trden imunski sistem.

Za energijsko in vitaminsko bombo potrebujete:

  • 2 pomaranči
  • 2 cm sveže naribanega ingverja
  • 2 skodelici oprane zelene solate
Priprava:

Priprava je enostavna in vas bo morda presenetila. Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte vsaj 2 minuti. Solata namreč vsebuje veliko vode, kljub vsemu pa imejte pripravljenih nekaj kock ledu. Mnogi mikserji namreč med mešanjem hrano tako segrejejo, da se občutno zmanjšajo zaloge vitamina C.

Pomaranča v tem napitku zagotavlja vitamin C, ki je pri boleznih zaradi klim zelo pomemben. Ima še veliko vlaknin in drugih elementov.

Ingver preprečuje vnetja, pospešuje prebavo, čisti črevesja, krepi imunski sistem. Seveda je svež in pravkar nariban veliko boljši od ingverja v prahu, kjer ne veste, kaj vse je primešano v prah.

Dober tek!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
ingver
 
pomaranča
 
zelena solata
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani