Marelična marmelada brez kuhanja in brez sladkorja



Interaktivni dodatki:






Datum: 3. JUL 16 - RECEPTI

Marelična marmelada brez kuhanja in brez sladkorja

Sedaj je pravi čas, da iz zrelih marelic naredite okusno in zdravo marmelado.

Ponekod velja pravilo, da če marmelada nima vsaj 10 odstotkov sladkorja, potem ni marmelada. Tehnično gledano zato ta marmelada, ki vam jo tokrat predstavljamo, ni prava, vendar pa vsebuje veliko sadnega sladkorja, pa zato sladkobe ne boste pogrešali.

Ključna razlika tega recepta v primerjavi z drugimi je, da ohranite vse zdrave sestavine.

Sestavine:

  • 18 marelic
  • 2 dcl jabolčnega soka
  • sok 1 limone
  • 2 žlici medu
Priprava:

Marelice dobro operite, razkoščičite in jih narežite na manjše koščke. Dajte jih v posodo in zalijte z jabolčnim sokom. Priporočamo vam seveda domač sok po možnosti brez sladkorja. Posodo pokrijte in jo pustite stati čez noč.

Naslednji dan dodajte limonin sok in med ter vse skupaj spasirajte, da dobite gladko zmes.

Tako marmelado shranite v hladilnik ali zamrzovalnik (zanimive so zamrznjene marmeladne kocke), upoštevajte pa, da v hladilniku ne sme biti dlje kot 2 tedna.

Taka domača marmelada je odlična za palačinke in druge sladice, upoštevajte pa, da ima vendarle veliko sadnega sladkorja in je zato manj primerna za diabetike.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani