Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

5 začimb, ki topijo maščobe in bi jih poleti morali jesti vsak dan

Predstavljamo vam poceni začimbe, ki krepijo zdravje, spodbujajo delovanje imunskega sistema in celotnega organizma, hkrati pa topijo maščobe.

Slovenska kuhinja ni bila nikdar znana po veliko začimbah. Tudi Slovenci nismo veliki ljubitelji začinjene hrane. Danes vemo, da imajo začimbe vsestransko pozitiven vpliv na zdravje in poleti, ko jemo manj, bi morali biti toliko bolj pozorni na hrano, ki spodbuja delovanje organizma. Samo tako bomo iz hrane dobili potrebne količine hranljivih snovi. Če pa nam ob tem uspe shujšati še za kak kilogram, bo uspeh popoln.

Katere začimbe bi morali uživati vsak dan?

1. Cimet
Dovolj je že ena čajna žlička cimeta na dan. Ta namreč znižuje raven sladkorja v krvi (po tedni dni jemanja se količina sladkorja zniža za 12 do 26 odstotkov), pospešuje prebavo enostavnih ogljikovih hidratov (ti so namreč najpogostejši krivec za kopičenje odvečnih kilogramov). Poleg tega cimet preprečuje presnovne motnje, znižuje holesterol, prijeten vonj vzburi brbončice okusa in vonja ... Za zdravje je najbolje pojesti žličko cimeta zvečer.

2. Kajenski poper
Jedem daje pikanten okus, kar pomeni, da spodbuja delovanje živčnega sistema, dviga telesno temperaturo in s tem prispeva k topljenju maščob. Če je le mogoče, uporabite čim več kajenskega popra.

3. Črni poper
Poleg soli je to najbolj razširjena začimba pri nas. Če je le mogoče, uporabite cel poper in ga zmeljite le toliko, kot ga potrebujete. Najpomembnejša sestavina popra je piperin, ki pospešuje metabolizem, topi maščobe in krepi imunski sistem.

4. Gorčična semena
Gorčična semena za 20 do 25 odstotkov pohitrijo metabolizem, v nekaj urah pa boste potrošili več kot 2.512 J (600 kalorij). Zato vam ne priporočamo, da jih jeste zvečer, med kosilom pa bodite kar se da razkošni.

5. Ingver
Ingver je diuretik in pomaga pri odvajanju vode iz telesa, kar pomeni, da se telo čisti in tudi regenerira. Prav tako pospešuje prebavo, pomaga pri presnovi, deluje kot močan antispektik, pomaga vzpostaviti ravnovesje črevesne flore. Jeste ga lahko čez cel dan, dodajte pa ga tako k jedem, kot tudi pijačam.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kajenski poper
 
cimet
 
ingver
 
gorčična semena
 
poper
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani