Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUL 23 - ZANIMIVOSTI

7 stvari, ki jih med tuširanjem večina dela narobe

Tuširanje je za mnoge ritual, ki ga celo življenje počno na enak način, a se hkrati ne zavedajo napak, ki jih delajo ...

Tuširanje in pretiravanje z njim ni tako nedolžno, kot se zdi. Pravzaprav lahko z nekaterim početjem telesu celo škodujemo, pa bi zato bilo bolje, da se manj tuširamo. Še posebej v poletnih mesecih velja, da je tuširanje enkrat na dan povsem zadovoljivo, zapomnite pa si, da je večerno tuširanje pogosto bolj pomembno in zdravo od jutranjega.

1. Stopala
Ali veste, da si samo 10 odstotkov ljudi med tuširanjem namili tudi stopala? To običajno naredijo tisti, ki med tuširanjem sedijo. Stoječe tuširanje prav zaradi stopal ni priporočljivo. poleg tega je prav na stopalih največ odmrle kože, kar je idealen poligon za glivice in druge bakterije.

2. (Pre)grobo sušenje
Pravilno je, da z brisačo vlago iz kože samo popivnamo. Pregrobo drgnjenje lahko povzroči vnetje kože.

3. Si umivate lase vsak dan
Vsakodnevno umivanje las ni dobra ideja. Maščobe, ki jih s tem speremo, ščitijo lase pred zunanjimi vplivi. Če teh maščob ni, je koža na lasišču preveč suha, naraste prhljaj, pa tudi več možnosti je za poškodbe las. Če si zaradi različnih okoliščin morate umivati lase vsak dan, pa vsaj šampon uporabite vsak tretji dan.

4. Predolgo tuširanje
Med najpogostejše napake tuširanja spada predolgo tuširanje. če se vam naguba koža na prstih, potem je to znak, da pretiravate, koža pa zaradi tega izgubi svojo elastičnost, postane bolj suha in postarana. Sicer je dolžina tuširanja odvisna od posameznika, vendar naj ne bi nikdar trajalo več kot 5 do 10 minut. Ne boste verjeli, vendar je hitro in kratko tuširanje bolj zdravo od dolgotrajnega zalivanja.

5. Regenerator do korena las
Zelo napačna je pri večini tudi uporaba regeneratorja. Regeneratorja ni potrebno utirati v lasišče. Dovolj je, da doseže konice las, med tem kot lahko regeneratorji koren lasu celo poškoduje to te mere, da odpade. Če vam po tuširanju na brisači ostane kup las, potem zamenjajte šampon.

6. Tuširanje zaključite s hladno vodo
Preden stopite iz kopalnice, strokovnjaki predlagajo, da se sperete s hladno vodo. S te zmanjšate nevarnost pred stresom, krepite imunski sistem, zmanjšate depresijo, na koži pa pustite nekaj zdravih maščob s katerimi se lahko ubrani pred surovimi zunanjimi vplivi. Ne pozabit, da poleti kožo veliko bolj izpostavljamo soncu, temperaturnim razlikam, razlikam vlažnosti ...

7. Nikar si las ne ovijajte v brisačo
Umivanje lasišča je za lase vedno stresno dejanje. Lasna maščoba je namreč obrambni mehanizem telesa. Če lase zavijete v brisačo, zadržujete vlago in jim vsiljujete neko strugo obliko in še dodatno vtirate kemikalije šamponov in regeneratorja v korene las. Vse to lahko še dodatno povzroči izpadanje las. lase si vedno, če je le mogoče, posušite po naravni poti. Strokovnjaki svetujejo, da je dovolj le nekaj minut uporabe sušilca.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani