Interaktivni dodatki:






Datum: 7. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Ste vedeli, kakšno moč imajo lovorjevi listi z olivnim oljem?

Združite moč dveh najbolj zdravih dobrin sredozemske kuhinje in dobili boste izjemno zdravilo.

Sredozemska kuhinja spada med najbolj zdrave na svetu. To, kar je po celem svetu izjemno cenjeno, je nam na dosegu roke. Pravzaprav imate obe potrebni sestavini za učinkovito zdravilo kar doma. Namreč, če združite moč lovorjevih listov in olivnega olja, boste dobili izjemno zdravilo za zdravljenje težav s sklepi (od revme do putike), lajšanje glavobolov, umirjanje in lajšanje stresa, krepitev imunskega sistema, spodbujanje mentalnih aktivnosti, lajšanje težav s krčnimi žilami, razširjenimi venami, poleg tega pa ta mešanica spodbuja in pospešuje procese znojenja, kar telesu pomaga pri čiščenju in boljši prekrvavitvi.

Za izjemno zdravo mešanico potrebujete:

  • 30 gramov lovorjevih listov
  • 250 ml kvalitetnega olivnega olja
Priprava:

Lovorjeve liste zdrobite (če uporabite sveže, jih narežite na majhne kose) in jih dajte v steklen kozarec. Čezenj prelijte z oljem in kozarec dobro zaprite. Za 2 tedna dajte na temno in hladno mesto (ne v hladilnik!), nato pa pred uporabo vse skupaj precedite skozi bombažno krpo.

Tako pripravljeno lovorjevo olje si lahko z masiranjem utirate v obolel sklep. Pomaga tudi, če si prste navlažite s tem oljem in masirate sence. Tako bo izginil glavobol.

S kapljico tega olja lahko zdravite tudi vnetja ušes.

Če boste zjutraj na tešče pojedli samo eno žlico tega olje, bodo vaši notranji organi kot prerojeni. Ledvice bodo boljše delale, uredila se vam bo prebava, izredno močno se bo povečala tudi absorpcijska sposobnost telesa, da iz hrane vsrka hranljive snovi (vitamine, minerale). Lovorjevo olje ima tudi čistilni učinek, topi maščobe in je vsestransko koristen tudi, če se vam zdi, da nimate nobenih težav.

In še na eno stvar velja opozoriti. Lovorjevo olje deluje podobno kot aspirin, vendar na naraven način, kar pomeni, da ne obremenjuje ledvic tako, kot je to primer pri farmacevtskih pripomočkih. Lovorjevo olje znižuje vročino, zdravi vnetja, migrene, preprečuje infekcije ...

Zapomnite pa si eno stvar: tako, kot mi beremo o zdravilnih rastlinah iz drugih delov sveta, tako drugod berejo o lovorju in olivnem olju.

Cenimo, kar imamo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani