Interaktivni dodatki:






Datum: 14. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Napaka, ki jo večina dela ob uporabi kurkume

Kurkuma velja za izredno zdravilno in vsesplošno začimbo, vendar le, če jo znate pravilno uporabiti.

Kurkuma je že stoletja priznana začimba in pomembna sestavina predvsem v kitajski in indijski tradicionalni medicini. Svet je kurkumo spoznal šele pred dobrim desetletjem, njene pozitivne učinke pa sodobna znanost šele odkriva.

Ima pa kurkuma problem, ki ga mnogi ne poznajo. Hranljive snovi v kurkumi so namreč topne v maščobah. Zato bi morali kurkumo vedno jesti skupaj z zdravimi maščobami.

V Indiji v 3 žlice mleka raztopijo žlico kurkume v prahu in žlico kokosovega olja. To jedo na tešče, pa tudi zvečer pred spanjem, ker ima ta mešanice vsestranske zdravilne učinke.

Zelo koristna je pri preprečevanju notranjih vnetij, deluje proti-bakterijsko, proti-glivično, ureja prebavo in topi maščobe. Tudi če želite nekoliko popraviti svojo prebavo, pojejte to mešanico na tešče.

Za konec pa še nasvet: zlato mleko, kot se imenuje mešanica mleka kurkume in kokosovega olja, lahko za nekaj dni shranite v hladilnik. Jejte po žlicah.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kurkuma
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani