Interaktivni dodatki:






Datum: 3. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

Ali veste, kako se preventivno zaščititi pred prehladi?

Objavljamo 5 preprostih pravil, kako se obvarovati red prehladi, gripo in drugimi boleznimi nosu in grla.

Jesenski meseci so precej zoprni za zdravje, ker je vreme čez dan prijetno toplo, ko pa se zvečeri, pa zna mrzel veter povzročiti nemalo težav. Če se boste držali spodnjih nasvetov, boste zimo tudi čez zimo trdnejšega zdravja.

1. Probiotiki
Kot že ime pove, so to snovi, ki ohranjajo in krepijo celice pri življenju, jim dajejo moč in jim celo pomagajo izboljšati svoje lastnosti. Povedano preprosto: probiotiki so dobre bakterije, ki še posebej v črevesju igrajo pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema. Ljudje, ki redno uživajo probiotike zbolijo manj za 27 odstotkov.

2. Cink
Zadostne količine cinka v telesu takoj premagajo prehlad, viroze in druge bolezni. Zadostne količine cinka celo za 5 mesecev okrepijo imunski sistem do te mere, da vam noben prehlad ali virus ne bo prišel do živega. Poleg tega pa, če ste slučajno že zboleli, cink za polovico skrajša trajanje simptomov prehlada.

3. Dihalne poti
Se vam ne zdi čudno, da imamo za ustno votlino posebne zdravnike, o zobozdravnikih na veliko govorimo, primerjamo storitve, cene, o problemih nosu pa nihče ne govori, čeprav imamo prav z dihali in nosom bistveno več težav (vsak Zemljan na leto vsaj enkrat zboli zaradi težav v nosni votlini). Kaj je rešitev? Redno čiščenje nosu! Nikar ne hodite po mrzlem, da si prej niste očistili nosu. Vlažen nos je idealen poligon za razvoj virusov in bakterij.

4. NE sladkorju, DA sadju in zelenjavi
Sladkor je eden največjih sovražnikov imunskega sistema. Če na dan pojeste več kot 199 gramov sladkorja (to so približno 3 pločevinke sladke pijače), bodo bele krvne celice potrebovale 5 ur več, da porazijo škodljive bakterije. To pa je dovolj časa, da se virusi razširijo po celem telesu.

5. Potenje
Potenje je eden jaboljčih načinov, kako se iz telesa znebiti toksinov in škodljivih mikroorganizmov. Prav zato bi se morali pozimi v resnici bolj potiti kot poleti. Potenje tudi pomaga telesu bolje razporediti energijo, sprošča bolečine.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani