Interaktivni dodatki:






Datum: 22. OKT 23 - ZANIMIVOSTI

Izgubila 95 kilogramov, se skregala s prijatelji, potem pa ...

22-letni Avstralki Haley Duff je uspel velik podvig, ki ga je dosegla tako, da se je uprla staršem in prijateljem.

Leta 2010 se je mladi Haley zrušil svet. Najprej so ji diagnosticirali, da ima močno sladkorno, potem pa so ji odkrili celo vrsto cist. Edina rešitev je bila operacija želodca. Stanje je bilo tako slabo, da je bilo ogroženo celo njeno življenje.

Po operaciji se ji je življenje povsem spremenilo. Deloma zaradi operacije, deloma pa tudi zato, ker se je Haley odločila, da ne bo več poslušala staršev in prijateljev. Vsi so ji namreč govorili, da jo imajo radi takšno, kot je in, da naj se ne obremenjuje z izgledom, sama pri sebi pa je vedela, da so prav odvečni kilogrami razlog njenih težav. Haley je imela že pri 16 letih 175 kilogramov, zato je bila zamorjena in polna kompleksov. Tolažbo je seveda iskala v hrani.

Po operaciji so se stvari spremenile. Začela je hujšati približno kilogram na teden in slabih treh letih izgubila 95 kilogramov. Pravi, da od takrat redno telovadi, vsako jutro redno teče, pazi na prehrano, na neke druge čase pa jo spominja le še odvečna koža. Ko je pred dobrim letom po Facebooku začela z zbiralno akcijo za operacijo s katero bi ji odstranili odvečno kožo, so se o njeni zgodbi razpisali praktično vsi svetovni mediji. Prav nihče pa se ni poglobil v njen nedvomno velik dosežek.

V nekem intervjuju je mladenka razkrila, da sedaj je 7 obrokov na dan, da se izogiba ogljikovim hidratom, vendar ne povsem, nikdar ne je več kot 3 različne vrste zelenjave naenkrat, skoraj povsem je iz jedilnika izločila meso, a tudi ne povsem, ne pije sladkih pijač ... Na koncu pa še presenečenje: čeprav je ves čas na dieti, pa ima en dan v tednu, ko se lahko pregreši. Privošči si pico, sladice, sendvič. Vendar vse to v okviru dovoljenih kalorijam. Haley pravi, da ne čuti nobene lakote, pogosto pa v celem dnevu sploh ne uspe zaužiti vse energije, kot bi jih lahko. Najtežje pri njenem hujšanju pa so bili starši in prijatelji. Sprememba prehranskih navad pogosto pomeni tudi spremeniti okolje, prijatelje, sodelavce. Najhujša je vsakodnevna rutina.



Izgubila 95 kilogramov, se skregala s prijatelji, potem pa ...
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani