Interaktivni dodatki:






Datum: 29. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Hujšajte v boke in trebuh in jejte zdravo

Predstavljajmo vam enega najbolj zdravih in okusnih zajtrkov, ki vsebujejo vse potrebne vitamine in minerale, normalizira presnovo in krepi telo.

Po zajtrku se dan pozna. Zajtrk namreč ni pomemben samo za počutje čez dan, pač pa je od dobre prebave odvisno, kako dobro prebavo imate, kako trden imunski sistem in kako kvaliteten spanec je za vami.

Če zjutraj ne greste na veliko potrebo, da bi odstranili vse strupe iz telesa, vam še tako zdrav način življenja ne pomaga veliko. Zadrževanje toksinov v telesu je samo še ena možnost več, da se tam razvoje kakšna bolezen, v "najboljšem" primeru, pa se preveč stoječe hrane spremeni v maščobne obloge.

Vsi ljudje na svetu pa imamo isti problem. Zaradi preveč sedečega dela in lenega črevesja se največ maščobe začne nabirati okrog trebuha in bokov. Dobra stran tega je, da se lahko z dobrim čistilcem in spodbujevalcem presnove razmeroma hitro znebimo prav te nadloge.

Praktične izkušnje kažejo, da je mogoče brez dodatnih aktivnosti in samo s tem zajtrkom na mesec shujšati tudi za več kot 3,5 kilograme. Stranski učinek take diete so tudi lepši ten kože, trdnejši lasje in nohti, pa tudi boljši imunski sistem in splošno počutje.

Sestavine za zdrav zajtrk:

  • 3 dcl kefirja (če imate domačega, je še boljše - lahko uporabite tudi manj masten jogurt)
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • 1 žlica mletih lanenih semen
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 5 do 7 suhih sliv
Priprava:

Suhe slive najprej prelijte s približno 1 dcl vrele vode. Pustite stati 5 do 10 minut, da se slive zmehčajo, voda pa nekoliko ohladi.

Med tem v skledo dajte ovsene kosmiče, zmleta lanena semena in kakav. Čezenj polijte kefir.

Nato v mikserju zmeljite omehčane slive (skupaj z vodo s katero ste jih prelili), da dobite kašasto zmes. Prelijte jo čez ostale sestavine. Dobro premešajte in pojejte. Naj bo to za zajtrk dovolj, saj potem približno 2 uri ne jejte ničesar več.

Že prvi dan boste začutili, da se nekaj dogaja v črevesju in že naslednji da bo vaša prebava začela delovati, kot ura. Če boste tak zajtrk imeli vsak dan ob približno isti uri, se bo telo po 2 do 3 dneh že navadilo in presenečeni na nov prehranski režim.

Aktivnejše črevesje in redno izločanje toksinov bo dobesedno odplaknilo odvečne kilograme.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kefir
 
jogurt
 
lanena semena
 
ovsena semena
 
kakav
 
suhe slive
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani