Interaktivni dodatki:






Datum: 28. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Poznate ure, ko hrana ne redi?

So deli dneva, ko lahko jeste karkoli vam srce poželi, pa se ne boste zredili, ker boste vse viške kalorij potrošili še pred koncem dneva.

Če vstanete ob 8. uri, potem so spodnje ure pisane vam na kožo. Če vstajate uro prej ali kasneje, odštejte ali prištejte razliko. Upoštevajte tudi, da uživanje hrane v "varnih" urah še ne pomeni, da lahko jeste kolikor si želite. Še vedno sledite predpisani količini kalorij. Varne ure so samo zato, da se lahko tudi pregrešite, pa se zaradi tega ne boste zredili.

Prvi varni uri sta takoj po prebujanju in sicer med 8. in 10. uro. To je tudi del dneva, ko je dovoljeno, da se izdatno najeste ogljikovih hidratov, maščob, tortic, sladic, testenin, sladoleda ...

Samo, če ste čez dan aktivni, ima telo dovolj časa, da potroši vnesene kalorij. V tem primeru imate še eno možnost in sicer med 12.30 in 14.00.

Vsekakor pa bodite previdni zadnje 3 ure. To je najnevarnejši čas, ko se vse, kar boste pojedli, spremeni v kilograme. Idealno bi bilo, če bi večerjali 3 ure pred spanjem, ker boste le tako najbolj varni.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani