Interaktivni dodatki:






Datum: 18. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Kitajska biološka ura, ki presenetljivo drži

Že stari kitajski zdravilci so uporabljali metodo ure za ugotavljanje in zdravljenje telesnih organov.

Kitajci verjamejo, da lahko biološka ura razkrije več o našem, kot še tako izurjen zdravnik. Če ste bolečina pojavi vedno ob istem času na podoben način, potem je to dokaz, da biološka ura zares deluje.

Kitajci so dan razdelili na 12 delov, pri čemer pa niso merili samo uro maksimalne aktivnosti, pač pa tudi uro minimalne. S tem so ljudski zdravilci ustvarili pravo biološko dnevno uro zdravljenja.

Maksimalna aktivnostUraMinimalna aktivnost
Jetra01 - 03tanko črevo
Pljuča03 - 05mehur
Debelo črevo05 - 07Ledvice
Želodec07 - 09Srce
Vranica, slinavka09 - 11Dvanajsternik
Srce11 - 13Žolč
Tanko črevo13 - 15Jetra
Mehur15 - 17Pljuča
Ledvice17 - 19Debelo črevo
Srce19 - 21Želodec
Dvanajsternik21 - 23Vranica, trebušna slinavka
Žolč23 - 01Srce

Iz teh ur so Kitajci izračunali, kdaj je najboljši čas za opravljanja vsakodnevnih opravil

Vsi izračuni se nanašajo glede na uro, kdaj običajno vstajate. Človeško telo je narejeno tako, da se po 3 od 5 dneh prilagodi tudi notranji bioritem. Spodnje ure so narejene tako, kot če večinoma vstajate ob 8. uri. Če vstanete prej, ali kasneje, ustrezno ure odštejte ali prištejte.

  • od 11. do 13.: to je pravi čas za osrednji obrok, kosilo. V tem času se poskušajte čim več družiti, pogovarjati z drugimi ljudmi, ker bo to v vas prebudilo moč, da se organizem lahko ubrani pred vsiljivimi bacili. Kosilo naj bo uravnoteženo, vendar ne preveč nasitno.

  • od 13. do 15.: to je čas, ko organizem prebavlja kosilo, zato v tem delu dneva tudi najbolj učinkovito rešujete probleme in ste tudi najbolje organizirani.

  • od 15. do 17.: ta čas je najboljši za učenje. Pijte veliko čaja in vode. To je tudi najboljši čas za razstrupljanje.

  • od 17. do 19.: v tem delu dneva poskrbite za novo zalogo energije, ki jih tudi pravimo večerja. Pazite, da jeste res energijska in hranljiva živila. Če boste jedli veliko ogljikovih hidratov in nezdravih maščob, se vam bo vse to začelo nabirati okoli trebuha in bokov. Pazite tudi, da z alkoholom, sladkarijami, slanim pecivom ne obremenite preveč ledvic.

  • od 19. do 21.: v tem času je srce najbolj aktivno, s tem pa se poveča tudi krvni obtok, delovanje možganov, poveča se delovanje reproduktivnih organov. Ta del dneva je zato najboljši za druženje, zmenke in preživljanje večerov v dvoje.

  • od 21. do 23. ure: to je čas za sprostitev, branje, izogibajte se hrani ... Zelo pomembno je, da telo počasi umirite in ga pripravite na nočni počitek.
Če pa mislite, da se s tem vaše spremljanje aktivnosti telesa konča, se motite. Tudi ponoči se marsikaj dogaja, zato bodite pozorni na ure, ko se ponoči prebujate. Več o tem si lahko preberete v prispevku: Se sredi noči nenadoma prebudite?.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani