Interaktivni dodatki:






Datum: 21. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

Drobne spremembe, ki vašim najljubšim jedem dramatično znižajo kalorije

Če ste že obupali, da se boste morali posloviti od vaše najljubše sladice, ker ima preveč kalorij, preglejte te nasvete, ki vam lahko vrnejo nasmeh na obraz.

1. Torte s smetano
Torte s smetano so izjemno kalorične. Samo v eni rezini se lahko skriva 2.930 J (700 kalorij), najbolj energijska pa je smetanova sredica. Če namesto smetane uporabite avokado, lahko količino energije zmanjšate tudi za 400 in še več. Če vam ni všeč zelena barva, dodajte v kremo neka žlic kakava ali žlico ali dve kave.

2. Lazanja
Kos lazanje je prava kalorijska bomba. Tudi0 do 8.373 J ( do 2000 kalorij) lahko naberete s samo eno majhno porcijo pregrehe. Če pa namesto testa uporabite tanko narezane bučke in jajčevce, ki jih prej prepražite na olju, pa lahko kalorij padejo na spodobnih 500. Seveda pa morate plast bučk in jajčevcev prej dobro popivnati s papirnato brisačo, da odstranite odvečno olje.

3. Jabolčna pita
Kos jabolčne pite ima lahko tudi0 do 1.590 J ( do 380 kalorij). Če pa namesto sladkorja sredico osladite z jabolčno čežano, bo pita postala sočnejša, kos pa bo imel samo 293 J (70 kalorij). Taka minimalistična pita vam bo bolj všeč.

4. Pica
Če ima kos pice 837 J (200 kalorij), lahko to znižate, če testa ne pripravite iz moke, pač pa iz cvetače. Taka pica je bolj zdrava in še samo 209 J (50 kalorij) ima. Recept za zdravo pico najdete na Pica brez glutena.

5. Kolački
En očarljiv mufin vas ne bo rešil lakote, boste pa ob 837 J (200 kalorij). Največ k temu prispeva kisla smetana, ki pa jo lahko pri kolačkih zamenjate z nizkokaloričnim jogurtom, ki ima približno 418 J (100 kalorij) manj.

6. Čokolada
Če obožujete čokoladne sladice, potem morate čim prej preklopiti na domačo čokolado. Običajna porcija čokoladnega pudinga ima 2.219 J (530 kalorij), če pa sami naredite svojo čokolado s kakavom in k temu dodate še malo cimeta, boste nabrali največ 1.046 J (250 kalorij), kar je več kot pol manj.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani