Interaktivni dodatki:






Datum: 7. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Stvari, ki vas predramijo bolje od kave

Če morate znižati količino kofeina, poleg tega pa se vam zdi, da brez kave ne morete začeti dneva, si lahko pomagate s temi petimi predlogi

1. Zdravi obroki
Za začetek pozabite na čips, slaščice, piškotke in ostale nezdrave stvari. Ko vam zmanjka idej s kakšno hrano bi se še lahko zamotili med gledanjem televizije, pomislite raje na kaj bolj zdravega. Grizljanje zelene ali korenčka je vsekakor bolj zdravo. Bistvo zdrave prehrane namreč je, da njena moč traja veliko dlje in ne pride do nenadnega upada, kot je to pri nezdravi hrani. Namreč, sladkor na hitro pride v kri in čez pol ure vam na hitro upade tudi energija. Spet ste lačni in spet boste jedli nezdravo. Ko se enkrat ujamete v to zanko, vam ni pomoči.

2. Kozarec hladne vode
Gotovo ste se kdaj zjutraj zbudili in vam je zaprijal kozarec hladne vode. Karkoli, samo, da je hladno in iz hladilnika. To so namreč sindromi dehidracije, nevšečnost pa pogosto spremlja kronična utrujenost, neodločnost, težave s koncentracijo, glavobol ... Kozarec hladne vode bo pospešil metabolizem in očistili kri.

Še to ... Zjutraj se nikar ne silite s pitjem vode. Popijte kolikor lahko in, kolikor vam paše. Telo samo začuti, koliko vode potrebuje in kdaj.

3. Temna čokolada
Če želite zdravo čokolado, potem naj bo v njej minimalno 72 odstotkov kakava. Če pa želite zdrav prigrizek, ki vam bo dal še energije za čez dan, potem izbirajte čokolado z 85 odstotnim deležem kakava. čokolada bo poleg tega izboljšala še vašo krvno sliko in preprečila prenekatero notranje vnetje.

4. Sok rdeče pese
Ko boste enkrat poskusili sok rdeče pese, potem boste na kavo povsem pozabili. Sok rdeče pese je predvsem čista in zdrava energija. Tak sok poveča količino kisika v krvi, lažje boste razmišljali in bili bolj zbrani.

5. Hrana bogata z železom
Ena od ključnih vlog železa v krvi je prenos kisika do celic. Pomanjkanje železa povzroča glavobole, slabosti, upočasnjeno delovanje celotnega metabolizma ... Največ železa najdete v mesu, ribah, pa tudi v rastlinah, kot so špinača, brokoli, cvetača ...

In še dodatek: 6. Ne preskakujte obrokov
Idealno je, če sestavite dan s 5 obroki ali več. Le tako boste kontrolirali apetit, pa tudi nivo energije v telesu.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani