Interaktivni dodatki:






Datum: 27. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Šokirani boste, ko izveste, kaj pomenijo polmeseci na nohtih

Svetli polmesci na nohtih razkrivajo veliko o vašem zdravju. Tudi stvari, ki jih še ne veste!

Svetli polmesec na nohtih se imenuje lunula in je zelo pomemben del našega telesa. Gre za zelo občutljiv del in mnogi strokovnjaki pravijo, da je mogoče iz njih ugotoviti veliko skritih bolezni.

Lunula v latinščini pomeni malo luno, v resici pa so to koreni nohtov. Lunula je običajno najbolje vidna na palcu, občasno pa tudi na drugih prstih. Zapomnite si teh pet preprostih simbolov.

Palec brez lunule
To je zelo pogosto znak psihološke bolezni in seveda ni vseeno, ali vam lunula manjka na levem ali desnem palcu. Iz tega lahko hitro ugotovimo, kaj nas dela nervozne in negotove. Manjkajoča lunula na levi roki je povezana z desno polovico možganov, kjer večinoma vladajo naključni miselni procesi, razvit je čut za neverbalno komuniciranje ... Zato pomanjkanje lunul na levi roki pomeni pomanjkanje ustvarjalnega naboja.

Desni palec je povezan z levo možgansko polovico, kjer se vršijo miselni procesi, govor, logika ... Leva polovica je bolj analitična in jo uporabljamo pri govoru, pisanju, branju ...

Majhna lunula na kazalcu
Če imate na kazalcu majhno, komaj vidno lulula, ali pa je sploh nimate, potem se za tem lahko skrivajo težave s črevesjem, slinavko, jetri in ženskimi organi.

Brez lunul na sredincu
Če beli polmeseci manjkajo na sredincu, so skoraj zagotovo posredi težave s krvnim pritiskom.

Prstanec in ščitnica
Majhna, slabo vidna ali sploh skrita lunula na prstancu je lahko znak, da imate težave s ščitnico. Jejte več zelene zelenjave, oreščke, ribe, morske sadeže ... Izogibajte pa se kislemu zelju, cvetači, borkoliju, izdelkom iz soje in glutenu.

Brez lunule na mezincu
Če lunic na mezincu ni mogoče opaziti, se za tem lahko skrivajo težave s črevesjem, prebavo, metabolizmom ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani