Interaktivni dodatki:






Datum: 12. JAN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako si ogreti mrzle noge?

Za mrzlimi rokami in nogami se lahko skrivajo tudi resne težave s prekrvavitvijo, slabokrvnostjo, nizkim pritiskom, stresom ...

Mrzle noge, roke in nos so pozimi običajna stvar, na žalost pa za vse to ni vedno krivo samo hladno vreme. Če se vam dogaja, da ste pogosto edini, ki vas zebe, druge okoli vas pa ne, potem vsekakor bodite bolj pozorni na svoje zdravje. Morda pa vam le primanjkuje spanja? Stres je tudi zelo pogosto vzrok tem težavam. Preveč sedenja in premalo gibanja tudi zavre prekrvavitev ... Morda pa jeste preveč enolične hrane s premalo sveže zelenjave in sadja (pomanjkanje železa)?

Da bi ugotovili, ali gre za običajno zimsko mrzlico, ali pa se za tem skriva kaka druga težava, naredite ta test.

Potrebujete dva lavorja. V enega nalijte toplo vodo, v drugega pa hladno.

V oba lavorja dajte noge za 30 sekund, nato ju zamenjajte. To ponovite še 2-krat, na koncu pa nogo, ki ste jo imeli v hladni vodi, dajte še za 30 sekund v toplo. Vedno morate končati s toplo vodo.

Po tej mrzlo-hladni kopeli si noge dobro obrišite in dajte čezenj najprej tanke, nato pa še najdebelejše nogavice, ki jih premorete. Po tem vas zagotovo ne bi smelo več zebsti.

Če pa vas še kljub vsemu mrazi, zmanjšajte količino kofeina in povečajte dozo citrusov. Tudi magnezij je zelo koristen, pa zato jejte veliko banan, blitve, lahko tudi drugih prehranskih dodatkov. Pomaga tudi žlička ribjega olja in žlička naribanega ingverja. Segrela vas bo tudi čokolada, ki jo počasi raztopite v ustih.

Veliko uspehov!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani