Interaktivni dodatki:






Datum: 4. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Čudež z jabolčnim kisom pred spanjem

Neverjetni učinki jabolčnega kisa, ki vam laho močno spremenijo življenje.

Jabolčni kis je lahko izjemno zdravilo katerega potencial premalo poznamo in izkoriščamo. Vsebuje namreč izredno veliko vitaminov B1, B2, A in E, pa tudi kalija in magnezija in ima izjemen učinek na naše telo. Pomirja vneto grlo, preprečuje prebavne motnje, odpravlja slab zadah, celo preprečuje kolcanje, beli zobe, povečuje energijo, pomaga pri hujšanju, pred spanjem pa izredno učinkovito uravnava nivo sladkorja v krvi.

Raziskave so potrdile, da kar 70 odstotkov ljudi, ki so zvečer popili mešanico jabolčnega kisa in vode, ni imelo nikakršnih težav s sladkorno tipa 2. Ni jim bilo treba jemati inzulina, pa tudi počutili so se veliko bolje. Več kot polovici se je že po enem tednu uredil krvni pritisk, zmanjšalo pa se je tudi tveganje za bolezni srca in ožilja.

Kar nekaj študij se je ukvarjalo tudi z vplivom jabolčnega kisa na razvoj rakavih celic. Testi na podganah so pokazali, da so se tumorji zaradi dodatka kisa v hrano zmanjšali za več kot 30 odstotkov. Zaenkrat je to le teorija, ki še ni dokazana, so pa prvi rezultati zelo spodbudni.

Ocetna kislina, ki je glavna aktivna sestavina jabolčnega kisa, razbremeni jetra pri presnovi glukoze. Poleg tega ima anti-glikemični učinek, kar pomeni, da troši več energije, kot je z jabolčnim kisom vnesemo v telo. Zaradi tega boste lažje obvladovali apetit in izjemno hitro hujšali. Testi kažejo, da vam samo ena žlica kisa pomaga "prihraniti" od 837 do 1.151 J (200 do 275 kalorij).

Kako torej uživati jabolčni kis?

Vsak večer pred spanjem zmešajte 2 žlici jabolčnega kisa in 1 dcl mlačne vode. To je vse.

Če želite povečati učinek kisa, potem to isto naredite tudi zjutraj na tešče in vsaj 10 minut pred zajtrkom.

Lahko pa upoštevate nasvet nutricistov in zvečer pijete kis razredčen z vodo skupaj s kockami sira. Če bo to vaša zamenjava za večerjo, boste največ naredili za svoje zdravje in postavo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani