Interaktivni dodatki:






Datum: 16. MAJ 17 - RECEPTI

Popoln krompir z rožmarinom in gorčico

Izjemno enostaven recept za izjemno okusen krompir, nepozabnega okusa in izjemno zdravega.

Priprava krompirja z gorčico je res enostavna. Potrebne sestavine:

  • krompir
  • sol in poper po okusu
  • žlica gorčice
  • olivno olje
  • rožmarin
Priprava:

Vklopite pečico na 200 stopinj Celzija. Krompir olupite, operite in ga posušite na krpi. Količino krompirja izberite sami. Pripravite si pekač in ga obložite s papirjem za peko. Sicer lahko uporabite tudi alu-folijo, vendar je papir boljši in tudi bolj zdrav.

Krompir narežite na nekaj milimetrov debele kolobarje in jih dajte v posodo. Posolite in popoprajte, dodajte še vejice rožmarina (več okusa boste dobili, če iglice na drobno narežete) ter seveda žlico gorčice. Vse skupaj dobro premešajte, lahko tudi z rokami (podobno, kot mi mesili testo), da se vsak kolobar krompirja dobro premaže z gorčico. Povsem na koncu dodajte še olivno olje in še enkrat premešajte.

Tako pripravljen krompir razprostrite po pekaču in ga pecite 45 do 50 minut. Vsekakor med pečenjem večkrat preverite, če je krompir že pečen, saj se vam lahko zgodi, da bo tudi 50 minut premalo in boste morali podaljšati. Naj vas to ne skrbi, ker je veliko odvisno od gorčice, ki jo uporabljate. Nekje na polovici pečenja krompirčke obrnite, da se dobro zapečejo na obeh straneh.

Seveda lahko namesto rožmarina uporabite tudi kakšno drugo mešanico začimb. Izberite po lastnem okusu.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani