Interaktivni dodatki:






Datum: 17. JUN 22 - RECEPTI

Sadje v jogurtovi omaki

Če ste v dilemi, ali je bolje jesti hrano, ki jo žvečimo, ali uživate v smutijih po slamici, je najbolje, da oboje združite. Pripravite smuti z jogurtom in ga prelijte po koščkih sadja.

Zakaj je bolje žvečiti?

Z grizenjem in žvečenjem namreč možganom sporočamo, da jemo. Ti začnejo sproščat različne hormone, ki so potrebni za prebavo. Predvsem je pomemben leptin, ki sporoča, da smo siti. Zelo pomembno pa je vedeti, da želodec in možgani tekočine ne zaznavajo kot hrane, ne glede na to, koliko kalorij vsebuje.

Sadje torej z miksanjem razgradimo, vlaknine se uničijo. Zato se smuti ne ustavlja in presnavlja v želodcu in hitro zdrsne v črevesje. Od smutija se v želodcu zadržijo le ogljikovi hidrati (predvsem sladkorji), ki hitro preidejo direktno v kri.

Poskrbimo torej, da zlasti poleti zaužijemo čim več sadja v koščkih, ki jih bomo lahko prežvečili, ostale dodatke, kot so jogurt, začimbe in žitarice, pa zmiksajmo in uporabimo kot preliv.

Sestavine za zdrav poletni obrok:

- lonček jogurta
- žlica chia semen
- žlica kvinojinih kosmičev
- ščepec cimeta
- žlica medu
- banana

Postopek:

Vse sestavine zmešajte v mešalniku. Vsebino prelijte v posodo za serviranje. Poljubno sadje narežite na koščke in ga dodajte k prelivu. Okrasite z metinimi lističi in kandirano limonino lupino.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani