Interaktivni dodatki:






Datum: 6. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Čudovita kombinacija mineralne vode in sadja

Poskusite se osvežiti s to čudovito kombinacijo z neverjetno močjo. Samo s tem lahko iz sadja vsrkate za več kot 80 % vitaminov in mineralov.

Testi, ki so jih naredili v več raziskovalnih inštitutih od Španije do Azerbajdžana, so potrdili isto: telo lahko vsrka za 80 odstotkov več hranilnih snovi, če ga kombinirate z mineralno vodo.

Prav neverjetno je, kako se organizem sprosti in dobesedno vpije vse hranilne snovi. Dejstvo je, da so mineralne vode malenkost kisle, v kombinaciji z običajno vodo pa se v telesu sproži naravni proces samoobnovitve. Kaj to pomeni?

V manj kot minuti in pol se izboljša krvni obtok. Več je v telesu natrija in kalcija. Izredno pomembni so elektroliti, ki jih je v mineralni vodi sicer veliko, a ne dosežejo namena, ker telo ni pripravljeno nanje. Kombinacija s sadjem ne poveča količine antioksidantov in vitaminov, se pa poveča absorpcijska sposobnost črevesja, ki iz iste količine hrane vpije bistveno več - razlika je celo do 85 odstotkov v korist mineralne vode. Poleg tega taka pijača v telesu deluje alkalno, kar je zelo pomembno, če jeste preveč kisle hrane (to je v času piknikov in žar pojedin zelo pogosto).

In še eno dobro stvar je treba izpostaviti, gre pa za vse, ki v službi veliko presedite: ta napitek deluje tudi rahlo odvajalno, predvsem pa se s tem lahko zelo hitro znebite odvečne vode nogah (še posebej v gležnjih).

In kako pripraviti mineralno vodo s sadjem?

Različno sadje narežite na manjše kocke. Te kocke vendarle naj ne bodo premajhne, ker je dobro, da sadje pred tem v ustih še malo grizete (s tem aktivirate proces fermentacije). Sadje dajte približno do tretjine v kozarček. Do dveh tretjin nalijte mineralno vodo, zadnja tretjina pa naj bo ohlajena običajna voda iz pipe. Zelo pomembno je, da sta mineralna voda in navadna voda v razmerju 1 : 1.

Vse skupaj dobro premešajte in popijte.

Poskusite. Okusno je.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani