Interaktivni dodatki:






Datum: 15. JUN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj si je dobro narediti zalogo banan

Če boste dan začeli in končali z banano in dodatki, si boste uredili prebavo, hkrati pa odlično obvladovali svoj apetit. Preverite, zakaj je to pomembno.

Banane imajo veliko kalija, odstranjujejo vodo iz organizma, je odličen vir energije, poleg tega pa zmanjšujejo apetit in zato pomaga pri hujšanju. Če pa banano pametno kombiniramo še z drugimi sestavinami, pa dobimo izjemno hranljiv obrok, ki lahko nadomesti tako zajtrk, kot tudi večerjo.

Napitek, ki premaguje lakoto
Najboljša kombinacija proti lakoti sta špinača in banane. Ta kombinacija vsebuje zares ogromno vlaknin, ki dajejo občutek sitosti, pa tudi celo vrsto zdravih mineralov. K eni banani dajte 20 gramov sveže špinače in 1 dcl navadnega jogurta, pa se vam bo prebava dobesedno čez noč uredila. Če bosta špinača in banana cel teden vaša večerja, lahko v dobrem tednu dni shujšate tudi za 4 kilograme.

Špinačo in banano z jogurtom vam priporočamo namesto večerje.

Napitek, ki topi maščobe
Še bolj zanimiva pa je kombinacija z jagodičevjem, ki vam jo priporočamo za zajtrk. Jagodičevje je namreč izreden vir mineralov, vlaknin in predvsem antioksidantov, zato izkoristite kolikor se le da zdravilne učinke jagod, malin, borovnic ...

Zmešajte banano, pest jagodičevja, žlico naribanega ingverja in pol skodelice mlačne vode. Napitek vam bo dal ogromno energije in drugih hranilnih snovi, hkrati pa bo pospešil notranje procese, predvsem izgorevanje maščob. Tak bananin zajtrk si privoščite, ko veste da boste čez dan bolj aktivni, ker to pomeni, da boste porabljali maščobne zaloge, ob tem pa ne boste lačni.

Vsekakor velja poskusiti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani