Interaktivni dodatki:






Datum: 19. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Ste že poskusili ajdino dieto?

Je domača, naravna, izredno efektivna, poleg kilogramov pa vam še očisti telo in vas napolni z energijo.

Ajde ni treba kuhati. Čez noč jo namočite, zjutraj pa zmešajte z ostalimi sestavinami. Ta napitek je izredno bogat z vitamini B, pa kalijem, magnezijem, železom, fosforjem ... Deluje očiščevalno in hkrati vam daje energijo, dobro voljo in izvrstno počutje.

Sestavine:

  • 3 žlici ajde (po želji lahko tudi več)
  • 2 dcl kefirja ali manj mastnega jogurta
Priprava:

Ajdo prejšnji večer namočite v vodi in sicer 500 gramov ajde namočite v 1,5 litra vode, naslednje jutro pa vodo odlijte, ajdo pa pod tekočo vodo na rahlo sperite. Prilijte kefir ali jogurt, premešajte in popijte.

Če boste uporabljali manj masten jogurt, preverite, da nima sladkorja. Zelo pomembno je, da vsaj 2 uri po zaužitju tega napitka ne jeste nič sladkega, niti sadja ne.

Napitek je v prvi vrsti namenjen hujšanju in regeneriranju organizma, a ga lahko pijte tudi preventivno in za boljše počutje. Če želite hujšati z ajdo, potem popijte vsaj en liter te mešanice na dan (priporočamo zjutraj in zvečer namesto večerje), vztrajati pa morate vsaj teden dni.

In še opozorilo: ta napitek ne priporočamo nosečnicam, sladkornim bolnikom, ljudem z visokim krvnim tlakom, s težavami z ledvicami, popuščanjem srca in tudi tistim, ki delajo težko fizično delo (obstaja nevarnost, da bi preveč izčrpali telo).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
ajda
 
kefir
 
jogurt
 
hujšanje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani