Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUL 23 - RECEPTI

Najbolj vitaminski domač sladoled norega okusa

Ste kdaj pomislili, da bi naredili domač sladoled, ki vas bo prepričal ne samo z okusom, pač pa tudi hranljivimi snovmi.

Za najbolj vitaminski sladoled je potrebno pametno izbrati sestavine. Takšne sestavine, ki so kremastega okusa in, ki lahko veliko prispevajo k hranilni vrednosti sladoleda.

Začnimo pri meloni, ki ima veliko niacina, pantotenske kisline, veliko vitamina C, mangana ... Melone pomagajo očistiti organizem, še posebej učinkovite pa so pri odstranjevanju prostih radikalov, ki so najpogosteje krivi za nastanek in razvoj rakavih celic. Melone vsebujejo tudi veliko vitamina A, ki je močan antioksidant in ključnega pomena za zdrav in dober vid. Poleg tega zdravi in ohranja sluznico, dobro pa vpliva tudi na kožo, lase in nohte. Poleti bi morali jesti več hrane bogate z vitaminom A.

Druga zelo pomembna in vitaminska sestavina domačega kremnega sladoleda je ananas, ki ima prav tako veliko hranilnih snovi, v kombinaciji z melono pa deluje očiščevalno, spodbuja prebavo, zmanjšuje apetit, ima ogromno zdravih vlaknin ...

In še tretja stvar, ki da celotni mešanici zares kremast in poln okus - to je mandljevo mleko.

Sestavine:

  • skodelica na kocke narezane in zamrznjene melone
  • 1 skodelica na kocke narezanega in zamrznjenega ananasa
  • 1/2 skodelice svežega pomarančnega soka
  • mandljevo mleko po okusu
Priprava:

Zelo pomembno je, da melono in ananas vsaj za eno uro dajte v zamrzovalnik. V posodo mešalnika dajte vse sestavine razen mandljevega mleka. Sestavine dobro zmiksajte in šele na koncu dodajte mandljevo mleko. Količino mleka prilagodite svojemu okusu.

Ko ste vse skupaj zmešali, postavite to mešanico še malo v hladilnik, potem pa postrezite.

V prvi vrsti vas bo navdušil okus, potem vonj, pa barve ... Ta domač vitaminski sladoled je dober pri preprečevanju raka v ustni votlini, raka na pljučih, celo želodčnemu raku dobro dene ...

In še za nekaj je ta vitaminska mešanica dobra: razkužuje in varuje nas pred zastrupitvami, ki so v poletnih mesecih med bolj nevarnimi.

Priporočljivo je tak sladoled jesti vsaj teden dni po 2 do 3 kepici na dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
melona
 
ananas
 
mandljevo mleko
 
pomaranča
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani