Interaktivni dodatki:






Datum: 31. JUL 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Uporabite kumare in se znebite trebušnih maščob

Bi se želeli znebiti maščob na trebuhu, stegnih, vas moti celulit? SE vam je zgodilo, da vas je sonce preveč opeklo? Rešitev je preprosta in enostavna.

Rešitev za vse to so seveda kumare, vendar pozor! Kumare so najbolj hranljive in koristne, če jih jeste same, brez dodatkov (preberite si ta prispevek o najnevarnejši solati za vaš želodec). Res je, da so kumare izredno koristne, so pa tudi zelo muhaste.

Glavna prednost kumar je, da imajo samo 54 J (13 kalorij). Vsebujejo kar 98 odstotkov vode, imajo ogromno vitamina C, kalija, kalcija, magnezija, železa, fosforja, cinka in mangana. Stimulirajo proizvodnjo kolagena, ki je zelo pomemben pri preveč opečeni koži. Poleg tega lajšajo prebavne motnje, zaprtost, zelo pomembna je tudi funkcija, da zmanjšujejo potrebo po soli. Kumare tudi uravnavajo krvni pritisk, pomirjajo bronhije, z njimi lahko zdravimo celo kašelj, ena najpomembnejših lastnosti kumar pa je, da izboljšajo oskrbo s kisikom.

Muhavost kumar se najbolje vidi, če jih mešamo s paradižnikom, kar povzroča napenjanje, krče, težave s prebavo ... Zato nikdar ne mešajte obojega v isto solato. Pravzaprav so kumare najbolj zdrave in koristne le, če jih jemo same, brez dodatkov.

To pomeni, da boste največ od kumar dobili, če jih začinite z oljem in kisom, rahlo posolite in dodate čebulo, ki ste jo prej vsaj 20 minut namakali v ledeno mrzli vodi (v mrzlo vodo dodajte nekaj ledenih kock). S tem čebuli zmanjšate ostrino, pa tudi vonj, ki ostane, ko se najeste takšne solate.

Takšna solata vas bo prepričala s svežim okusom, predvsem pa s "stranskimi" učinki. Če boste namesto dnevne malice (to je obrok po kosilu in vsaj 2 uri pred večerjo) vsaj en teden jedli kumarično solato (na dan bi morali pojesti vsaj 200 gramov kumar), boste že po nekaj dneh opazili zmanjšanje celulita, maščobe na stegnih in v predelu trebuha pa se bodo začele vidno topiti).

Če pa namesto večerje popijete raje kozarec kefirja, bodo rezultati še boljši.

Pozabavajte se s kumarami. Splača se.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani