Interaktivni dodatki:






Datum: 14. JUL 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Sladoled, ki je postal viralni hit

To je sladoled brez laktoze, s samo 4 sestavinami in pripravljen v eni uri. Poleg tega ne redi in ga lahko jeste brez slabega občutka.

Poletje je pravi čas za ohladiti se z domačim, zdravim, okusnim in neredilnim sladoledom. Sicer mnogi nutricisti priporočajo, da bi morali sladoled jesti tudi pozimi, a zunaj je prevroče, da bi se ukvarjali s pečenjem in kuhanjem. Zato si privoščite okusen sladoled, ki prinaša celo vrsto prednosti.

Sestavine:

  • 4 zamrznjene banane
  • 1/4 skodelice mlete črne kave
  • 1/2 čajne žličke vanilije
  • 1 do 2 žlici medu
Priprava:

Približno uro preden se lotite priprave sladoleda, dajte banane v zamrzovalnik. Po eni uri jih narežite na kolobarje, dodajte še ostale sestavine in hitro premešajte, da dobite gladko in kremasto zmes. To zmes nato vsaj za eno uro postavite nazaj v zamrzovalnik in sladoled je pripravljen.

Kot lahko ugotovite že iz sestavin, so uporabljene sestavine, ki dajejo energijo in so bogate z minerali. Da, tudi za kavo to velja. Kavna zrna kljub fermentaciji, praženju in mletju ohranjajo ogromno vitaminov B2, B5 in B3. Poleg tega kava zmanjšuje tveganja za razvoj diabetesa tipa 2 (statistika pravi, da redni pivci kave imajo kar 23 do 50 % manj možnosti za razvoj sladkorne). Kava v zrnih ščiti tudi pred demenco in alzheimerjevo boleznijo, ščiti jetra, preprečuje depresijo, najnovejša odkritja pa kažejo, da preprečujejo celo raka na debelem črevesju, danki in jetrih.

Vse to so razlogi, da je omenjeni kavno-bananin domač sladoled letos največja atrakcija Pinteresta.

Poskusite, vendar previdno. Okus je takšen, da vas bo v trenutku zasvojil.

:-)

Pa nikar ne recite, da vas nismo opozorili!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani