Interaktivni dodatki:






Datum: 14. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar

Kaj naredite s kisom, ko izpraznite kozarec vloženih kumar? Če spadate med večino, ki ga zlije proč, preberite to ...

Kumare, tudi vložene, imajo številne prednosti in koristne lastnosti za naše zdravje. Res je, da je v vloženih kumarah veliko soli, vendar pa je predvsem kis v katerem plavajo vložene kumare, poln mineralov in drugih hranilnih snovi. V določenih primerih je mineralov v soku celo več, kot v samih kumarah!

Za kaj gre?

Veliko športnikov, zlasti kolesarjev in tekačev, pozna problem krčev v mišicah. Zlasti profesionalci, ki se nočejo zdraviti z dragimi prehranskimi pripomočki, raje pije kis vloženih kumar. Učinek je takojšen, čeprav krči povsem ne izginejo. Postanejo le znosnejši, zdravje pa s tem ostaja na prvem mestu.

Slanica vloženih kumar zelo učinkovito preprečuje dehidracijo. Popiti je treba le 50 do 60 ml eno uro pred vadbo in vlaga v telesu bo ostala. Dokazano to zmanjšuje epileptične napade, prav tako pa je manj nevarnosti za poškodbe, če ima telo več tekočine v sebi.

Mnogi pijejo kumarično slanico tudi zato, da bi po prekrokani noči premagali mačka. Dejstvo namreč je, da alkohol pobere iz telesa veliko soli in elektrolitov. Vse to ima kumarična slanica. Pazite le, da poleg slanice pijete tudi veliko vode.

S slanico kumar se lahko znebite tudi kolcanja. Dovolj je popiti požirek ali dva in rešeni boste te nadloge.

Slanica lajša tudi menstrualne bolečine in blaži slabo počutje med PMS.

Seveda moramo omeniti, da je dovolj, če vsako jutro naredite požirek tega soka, pa se boste po enem tednu počutili, kot prerojeni. Ne pozabite namreč, da gre za eno najbolj hranljivih sokov med vso vloženo zelenjavo.



Zakaj bi vsak dan morali piti sok vloženih kumar
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani