Interaktivni dodatki:






Datum: 4. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Živila, ki kradejo energijo

Gotovo ste po kakšnem obroku postali zaspani, utrujeni, brez energije. Verjetno niste pomislili, da je to lahko tudi zaradi hrane.

Se tudi vam to dogaja: ko pojeste velik hamburger poln maščob, postanete zaspani in utrujeni? Nutricisti opozarjajo, da to povzroči hrana z veliko enostavnimi ogljikovimi hidrati, ki za nameček še redijo, mašijo žile in vam pobirajo energijo. Poleg tega preveč energijska hrana povzroča tudi težave s spanjem in prebavo. Zato je dobro poznati hrano, ki vam krade energijo, in se je izogibati.

1. Ocvrte ribe
Strokovnjaki za prehrano priporočajo uživanje rib največ dva- do tri-krat na teden. Večkrat ima lahko nasproten učinek, še posebej, če jeste ocvrte ribe. Ocvrta hrana je najslabša izbira.

2. Nezdrave solate
S solatami ne more biti nič narobe, kajne? Napaka! Veliko modernih solat je zelo daleč od zdravega. Problematični so prelivi, dodane testenine, celo koščki pečenega piščanca, slanine, škodljive so tudi kruhove kocke, siri, jajca. Vse to vam lahko močno pokvari dan, še posebej, če ni sveže.

3. Hamburgerji
Če želite zdrav hamburger, potem naj bo iz polnozrnatega kruha, sveže zelenjave in predvsem brez mesa. Sodobni hamburgerji so večinoma preveliki, imajo preveč maščob (na žalost škodljivih), najbolj problematični pa so prelivi vseh vrst. Podobno je s prelivi tudi pri solatah in drugod.

4. Šejki
Šejki so v resnici tekoča energija. Še posebej, če pijete šejk z veliko sladkorja in maščob. Domači šejki so seveda bistveno boljši, čeprav težava z energijo je prisotna pri vseh.

5. Pečen piščanec
Pečen piščanec z odstranjeno kožo in z veliko zelenjave se zdi, da je idealen obrok. Res je, vendar v tej kombinaciji meso ne sme biti ocvrto, brez prelivov, če je le mogoče tudi brez soli ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani