Interaktivni dodatki:






Datum: 23. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Se nam kmalu obeta množična evforija za origanovim oljem?

Najnovejše raziskave so neverjetne: 99 % rakavih celic uničenih v izredno nizkimi koncentracijami origanovega olja.

Ameriški nacionalni inštitut za zdravje je pred natanko dvema letoma objavil študijo o neverjetni moči origanovega olja (vir). Primerjali so ga z močjo eteričnih olj žajblja, ginsenga in stevie. Testirali so na 6 različnih vrst rakavih celic vključno z levkemijo, prsnim pljučnim in rakom debelega črevesa. Pokazalo se je, da origanovo olje povsem izčrpa celice glutationa brez katerega se rakave celice praktično zadušijo.

Dokončnih testov o vplivu origana sicer še ni, vendar je po svetu vse več klinik, ki ga vključuje v redni program zdravljenja. Čas origana šele prihaja.

Kako se je začelo?

Leta 2008 se je nek kanadski zaskrbljeni mož spraševal: "Želim deliti svoja opažanja. Ženi so odkrili raka na jetrih. Zdravniki so ji večkrat postavili napačno diagnozo. Poskusili smo vse, na koncu pa smo poskusili še z origanovim oljem. Kar se njene bolezni tiče, ni bilo nič bolje, vendar pa se je bil opazen velik padec tumorskih markerjev ... Ima kdo kakšne izkušnje s tem?"

Oglasilo se je kar nekaj zdravnikov in vsi so se strinjali, da gre za sinergijski učinek, saj ima origano enako encimsko pot kot zdravilo, ki se uporablja pri kemoterapiji. Vendar je bil to takrat samo vrh ledene gore, ker pravih lastnosti origanovega olja do tedaj ni še nihče preučil. V zadnjem desetletju so po svetu naredili več sto raziskav, del najnovejših razprav pa lahko spremljate tu: vir.

Mož z bolno ženo se je po 5 tednih oglasil in kratko zapisal: "Moja žena je premagala raka."


Poleg raka še MRSA, kandida, salmonela ...

A to je samo ena neverjetna zgodba, ki pa ji moramo dodati še izkušnjo Solfeje. Na tem istem forumu je zapisala: "Mož je imel okužbo z bolnišnično bakterijo MRSA, ki je odporna na vsak antibiotik ... Bilo je grozljivo ... Začel je jemati origanovo olje in premagal MRSA."

Uradna medicina zaenkrat molči. Nekateri se čudijo, večina pa čaka na uradno potrditev.

Doslej je dokazano, da origanovo olje ščiti pred bakterijami in glivicami, kjer so doslej znani antibiotiki odpovedali. Deluje namreč, antibakterijsko, protiglivično, protivnetno, protivirusno, vsebuje izredno veliko antioksidantov in je eden najmočnejših naravnih izvlečkov. Trenutno potekajo obsežne raziskave na več piščančjih farmah, ki jih namesto z antibiotiki zdravijo z origanovim oljem. Rezultati so izredni, predvsem tam, kjer klasični antibiotiki odpovedo. Pa še bolj zdravo je takšno zdravljenje. Pojavljajo se tudi govedorejci, ki isto poskušajo pri kravah, hkrati pa ugotavljajo, da ima meso krav, ki so jim med krmo dajali tudi origano, bistveno daljši čas obstojnosti.

Vsega je kriv karvakrol

Ključen element origanovega olja je karvakrol, ki bakterije dobesedno zaduši in jim ne pusti, da bi mutirale in razvile odpornost. Karvarkol ubije tudi mutirane bakterije, zato ni čudno, da so že leta 1910 potrdili, da je origanovo olje najmočnejši antiseptik na svetu.

Če se odločite za nakup origanovega olja, bodite pozorni na količino karvakrola, ki je običajno med 60 do 85 %, pri čemer so višje koncentracije tudi dražje. A tudi bolj učinkovite (vse koncentracije nižje od 60 %, so razredčene in manj, ali nič, učinkovite). Pozorni bodite le na testirana in pregledana olja.

Omeniti še velja, da je origanovo olje 337-krat močnejši antioksidant od zelenega čaja, 130-krat močnejše od limone in 37-krat močnejše od česna ... Poleg tega je 26-krat močnejše od fenola (sredstva za dezinfekcijo kirurške opreme), izredno uspešno pa premaguje bakterije, kot so E.coli, kandida, streptokoke, enterokoke, stafilokoke, salmonelo ...

Čeprav se zdi, da origanovo olje pomaga predvsem tam, kjer se tradicionalna medicina konča (super-bakterije odporne na vse doslej znane antibiotike so velika grožnja moderni medicini), pa moramo biti previdni z jemanjem. Gre za izredno močno naravno učinkovino, ki lahko v povezavi z drugimi zdravili povzroči negativne učinke. Zavedati se moramo, da prave lastnosti origanovega olja sodobna medicina šele odkriva (tudi s pomočjo zgodbic objavljenih po forumih). Preden se odločite za zdravljenje, se vsekakor prej pogovorite s svojim zdravnikom.

Če pa se odločite, da boste olje uporabljali preventivno, pa se držite navodil proizvajalca. Običajno je dovolj, če 3 do 5 kapljic razredčite z žlico hladno stisnjenega olivnega olja in vode ali soka.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani