Interaktivni dodatki:






Datum: 30. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Če naletite na takšno lubenico, jo takoj vrzite proč

Lubenice so v poletnih mesecih med najbolj priljubljenimi, vendar imajo tudi svojo temno plat. Izogibajte se je!

Lubenice spadajo med zelenjavo. So sočne, vitaminske in mineralne bombe. Vsebujejo vse, kar poleti telo potrebuje. Poleg tega so zdravilna tudi njihova semena, v svetlem delu lupine pa se nahaja celo več vitamina C, kot v limoni. Na prvi pogled gre za idealno zelenjavo.

Pa vendar: če naletite na lubenice, ki se lomijo v mesnatem delu, jih takoj zavrzite!

To je znak, da je bila lubenica vzgojena s kemikalijami, ki pospešujejo rast. Take lubenice dokazano povzročajo probleme na živčevju in pospešujejo nastanek tumorjev. Glede na to, da lubenice lahko pojemo tudi kilogram in več, je nevarnost zato toliko večja.

Mesnati del zdrave in naravne lubenice mora biti čvrst in homogen. Samo lubenice, ki dozorijo na soncu, so tiste, ki imajo veliko vitaminov in so zdrave za uživanje, zaradi vse večje popularnosti te zelenjave pa po svetu nastaja vse več načinov, kako pohitriti rast in povečati hektarski donos.

Če bo človeštvo tako nadaljevalo, se lahko v nekaj letih zgodi podobno kot s sojo, ko danes praktično ni več naravnih semen. Imamo samo še gensko spremenjeno sojo, ta pa je nevarna za zdravje.

Se bo z lubenicami zgodilo podobno?!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani