Bananin sladoled z goji jagodami
 | 
NASVET DNEVA: Katera hrana upońćasnjuje procese staranja? Hrana z veliko kalija: lubenice, banane, nesoljena hrana ...

Interaktivni dodatki:






Datum: 24. AVG 17 - RECEPTI

Bananin sladoled z goji jagodami

Koščke banane imejte vedno sprevljene v zmrzovalniku. Z nekaj obrati paličnega mašalnika v trenutku naredite najboljši in najbolj zdrav sladoled. Samo še dodatke in preliv si omislite.

Sestavine:

  • 3 banane
  • 50 g goji jagod
  • 2 dcl mlačne vode
Priprava:

Banane olupimo in nalomimo na koščke. Vstavimo jih v polivinilasto vrečko in postavimo za eno uro v zamrzovalnik. Medtem namočimo goji jagode v vodo, da se zmehčajo in nabreknejo.

Banane vzamemo iz zamrzovalnika in jih v primerni posodi s paličnim mešalnikom zmiksamo v gosto maso. Goji jagode rahlo stisnemo, da iz njih odteče čim več vode in osušimo na krpi. Dodamo jih k bananam in rahlo premešamo.

Sladoled lahko zaužijemo takoj, ali pa ga damo v manjše lončke in zamrznemo za kasneje.

Namesto goji jagod lahko uporabimo rozine ali kakšno drugo suho sadje, narezano na majhne koščke. Zraven se dobro poda sladka smetana in kakšen dober sadni ali čokoladni preliv.



Bananin sladoled z goji jagodami


Bananin sladoled z goji jagodami


Bananin sladoled z goji jagodami


Bananin sladoled z goji jagodami


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani