Interaktivni dodatki:






Datum: 6. SEP 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako dobro poznate najbolj iskano dieto leta

Najbolj iskana dieta leta je GM dieta, ki so jo pred tremi desetletji razvili pri General Motors za svoje delavce.

Sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja so pri General Motors za svoje delavce razvili dieto, ki obljublja 7 kilogramov manj v samo 7 dneh. Dieta temelji na sadju, banane so strogo prepovedane, ključni pa so prvi dnevi diete, ko tudi največ shujšate.

Prav zaradi uspeha diete je ta dieta vseskozi med najbolj iskanimi na Googlu. Morda tudi zato, ker se o njej res veliko piše, rezultati pa so preverjeni.

A preden vam zaupamo jedilnik za cel teden, si zapomnite, da morate bit prve tri dni res dosledni, potem pa ne smete prekoračiti več kot 5.024 J (1200 kalorij) na dan.

Ni enostavno, je pa učinkovito.

In kaj vam bo dieta na jesen, ko pa je spomladi sezona hujšanja, da smo lepši v kopalkah?

Odgovor je preprost: spomladanske diete so za lepoto, jesenske pa za zdravje.

Vedeti namreč morate, da je 80 % sala, ki se nam nabira okrog trebuha, bokih, stegnih v resnici sestavljeno iz toksinov, ki jih telo "zavije" v maščobne obloge, da se zavaruje pred strupi. Če te strupe spravite iz telesa, boste tudi bolj odporni jeseni in čez zimo.

No, pa začnimo ...

1. dan
Jejte veliko sadja, priporočamo lubenice in grozdje. Banane so strogo prepovedane. Sadja lahko jeste neomejeno in kadar hočete, vendar vseeno ne pretiravajte, saj ste šele na začetku diete.

2. dan
Jejte samo zelenjavo, surovo ali kuhano. Sadje je strogo prepovedano (ne pozabit, da med sadje spada paradižnik!). Priporočamo, da dan začnete s pečenim krompirjem (pečenim v pečici, brez olja), da si zagotovite dovolj ogljikovih hidratov za čez dan), potem pa krompirja ne jejte več. Prav tako tudi vložene zelenjave ne. Jeste lahko kadarkoli in kolikor hočete, a spet brez pretiravanja.

3. dan
Kombinirajte sadje in zelenjavo, pri čemer so spet banane strogo prepovedane, pa tudi krompirja ne smete več jesti. Pri tem upoštevajte še pravilo, da imejte samo sadne, ali samo zelenjavne obroke, med njimi pa naj bo vsaj ena ura razlike. Seveda vam priporočamo vsaj 5 obrokov na dan.

4. dan
Če ste vzdržali do sem, ste že na pol poti in tudi na tehtnici bi se že morali poznati rezultati. Ta dan lahko jeste banane in mleko (ne še sirov in smetane) ter seveda veliko sadja in zelenjave.

5. dan
Ta dan je dovoljeno jesti meso (priporočamo ribo ali piščančje, lahko pa tudi goveje, telečje). Pojeste lahko 5 srednje velikih krompirjev in pijte veliko vode (naj bo več kot 2 litra). Pazite le, da z vsemi obroki ne presežete 5.024 J (1200 kalorij)!

6. dan
Tisto vrsto mesa, ki ste jo izbrali peti dan, jejte tudi ta dan, namesto krompirja pa naj bo zelenjava.

7. dan
Za zajtrk se lahko najeste suhega kuhanega riža s sveže stisnjenim naravnim pomarančnim sokom, preostanek dneva pa lahko jeste sadje in zelenjavo. Spet bodite pozorni na kalorij, saj skupna številka ne sme preseči 5.024 J (1200 kalorij).

S tem je dieta končana, kar pa ne pomeni, da se lahko osmi dan najeste do onemoglosti. Nikakor! Komaj ste se premagali, da ne jeste z očmi in, da na lahkoto ne vpliva vaša psiha, zato poskusite ta režim prehranjevanja še nekaj časa vzdrževati, pri čemer počasi dodajajte druge sestavine.

Kot vidite, je glavna skrivnost v sadnih in zelenjavnih dnevih, pri čemer škrob (krompir in riž) nikdar ne kombinirate z mesom.

In še to ... Ne pozabite, da ima žlica olivnega olja lahko tudi po več sto kalorij, zato previdno pri pripravi solate. Za zdrave maščobe raje dodajte avokado, namesto govejega zrezka, pa raje razmislite o na žaru pečenem lososu.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani