Interaktivni dodatki:






Datum: 22. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako na rokah prepoznati raka

Če ste pozorni na svoje roke, lahko morda še pravočasno odkrijete kakšno večjo težavo v vašem telesu. Veda, ki se ukvarja s povezavami organov je Zang Fu.

Suhe roke z razpokami so lahko povsem običajne, če ste pred tem veliko delali na vrtu, nosili težke predmete in podobno. Vendar pa, če se vam to pojavi kar tako iznenada, pri tem pa ne pomaga nobena krema, potem vam priporočamo, da obiščete zdravnika.

Pozorni bodite predvsem, kako pogosto vam roke zatekajo in kako dolgo potrebuje oteklina, da izgine. Če se to občasno pojavi, potem vam ni treba skrbeti. Če pa je ta pojav pogostejši, pa se čim prej pogovorite z zdravnikom, ob tem pa mu bo zelo pomagalo, če uspete odkriti vzrok.

Mnogim zatekajo roke, če jedo kakšno hrano, ki jim ne paše, ali pa jedo prepozno. Problem so lahko tudi določene kombinacije (pozorni bodite na mleko in mlečne izdelke, pa tudi na pšenico in gluten - tega proizvajalci uporabljajo tudi v produktih, kjer ga ne bi pričakovali). Roke lahko zatečejo tudi, če prijete preveč hladne vode (raje pijte mlačno vodo, pa še to večkrat po manjše kozarce). In nenazadnje: zatekle roke lahko dobite tudi od premalo fizične aktivnosti (ne boste verjeli, ampak gnetenje testa je najboljša telovadba za prste).

Večinoma so za zatekle roke kriva jetra ali ledvice, vendar to še ne pomeni, da je problem v njih. Znano je namreč, da so organi med sabo povezani. Tako denimo bolniki z rakom na črevesju zelo pogosto dobijo tudi raka na pljučih.

Posebna veja v tradicionalni kitajski medicini Zang Fu se namreč ukvarja samo z delovanjem notranjih organov in njihovo povezavo.

Tako med Zang, ali čvrste organe, spadajo srce, vranica, pljuča, ledvice in jetra. Njihova glavna funkcija je, da hranijo in proizvajajo osnovne vitalne substance.

V skupino Fu, ali votle organe, pa spadajo tanko črevo, želodec, debelo črevo, mehur, žolčnik, maternica, mozeg, kosti, žile in možgani. Njihova primarna funkcija je sprejemanje in prebavljanje hrane, vode in hranilnih snovi ter izločanje neuporabnih snovi.

Če se vam torej pojavijo težave z ledvicami, bodite pozorni tudi na mehur.

Če imate težave z jetri, bodite pozorni tudi na žolč.

Če imate težave s srcem, se lahko v ozadju skrivajo težave s tankim črevesjem.

Za težavami z vranico se lahko skrivajo težave z želodcem.

Kot rečeno so pljuča tesno povezana z debelim črevesjem.

In še na eno stvar povezano z rokami morate biti pozorni. Roke so namreč podobno kot stopala nadzorna plošča za celoten organizem. Z masažo določenih točk lahko močno vplivate na določene procese v telesu, zato bodite pozorni na vsako težavo, ki se vam pojavi na rokah. Zelo pogosto se, preden bolezen izbruhne, pri mnogih pojavijo bolečine, ki lahko sežejo vse tja do ramen. To so lahko bolečine zaradi slabše prekrvavitve, mravljinci, pa tudi težave s sklepi.

Seveda vsaka težava na rokah še ne pomeni resne bolezni, je pa vseeno dobro biti pozoren nanje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Zang Fu
 
roke
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani