Interaktivni dodatki:






Datum: 30. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

Ena najbolj rakotvornih snovi se nahaja v hrani

Vsak dan ga jemo, zdravniki pa so enotni, da je to najnevarnejša stvar, ki dokazano povzroča raka. Zakaj to počnemo?

Če se sprašujete, katera snov je tako nevarna, bodite odslej pozorni na visoko-fruktozni koruzni sirup, ki se zelo pogosto pojavlja kot alternativa sladkorju. Sestavljen je iz glukoze, fruktoze in 20 % vode. Za razliko od sladkorja je visoko frutkozni koruzni sirup bistveno cenejši.

Koruzni sirup proizvajalci množično uporabljajo. Preberite deklaracije in presenečeni boste, kje vse ga najdete. Če vemo, da je sladkor glavni krivec za debelost, pa koruzni sirup najeda notranje organe in v visokem odstotku povzroča tudi raka.

Ko prebirate deklaracijo, bodite porozni še na nekaj. Koruzni sirup se pojavlja tudi pod imenom glukozno-fruktozni sirup, ki im oznako HFCS 42, lahko pa tudi fruktozno-glukozni sirup, ki ima oznako HFCS 55.

In še ena stvar je značilna za koruzni sirup: povzroča izredno visoko odvisnost.

Gotovo se vam je zgodilo, da se najprej pojedli samo en keks, na koncu pa je zmanjkala cela škatla. Še enkrat preverite deklaracijo in skoraj zagotovo boste našli, da je prisoten koruzni sirup.

Vsi vemo, kakšno odvisnost povzroča alkohol. Sladkor povzroča bistveno večjo odvisnost. Koruzni sirup pa to odvisnost samo še potencira. V dvajsetih letih prejšnjega stoletja je bil sladkor glede odvisnosti na isti polici kot heroin in kokain, koruzni sirup pa je vsaj dve polici višje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani