Interaktivni dodatki:






Datum: 1. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Če jeste to, potem pozabite na bele zobe

Vsi si želimo bele zobe, vendar vam ta hrana ta cilj onemogoča. Zato pazite, kaj počnete ...

Nekatera živila škodijo zobem, a se tega ne zavedamo. Problem pri tem je, da to hrano vsak dan uživamo in se niti ne zavedamo slabih posledic. Če torej želite svetlejše zobe, potem se izogibajte vsaj tem živilom:

1. Krekerji
Krekerji so med največjimi krivci, da zobje spremenijo barvo. Vsebujejo ogromno rafiniranih ogljikovih hidratov, ki se pretvorijo v sladkor, to pa je idealen vir hrane za bakterije, ki kvarijo zobe.

2. Balzamični kis
Balzamični, oziroma bolj pogosti zeliščni kis, je zelo pogost dodatek k različnim jedem, zlasti solatam. A na našo veliko žalost vsebuje kisline, ki škodujejo zobem. Poskusite zmanjšati porabo balzamičnega kisa, solato pa si raje kisajte z limoninim sokom.

3. Vložene kumare
Vložene kumare so priljubljena jed za vse ljubitelje kislega, a na žalost je kis pravi strup za bele zobe. Če vas kumare vendarle premamijo, si po obroku vsekakor operite zobe. Tudi zato, ker okus po mentolu zmanjšuje apetit.

4. Kava in čaj
Ljubitelje kave in čaja prepoznate po rumenih zobeh. Še posebej izrazito temno barvo dobijo tisti, ki že na tešče popijejo skodelico kave. Na žalost pa proti temu ni zdravila, saj tudi temeljito pranje po popiti skodelici ne pomaga prav veliko.

5. Kečap
Paradižnik vsebuje prav nenavadno kislino, ki jo težko prepoznamo. Včasih je tako blaga, da sploh ne pomislimo, da lahko ta komaj opazna kislina povzroči mravljinčenje in močno erozijo zob. Še posebej tovrstno nevarna je lahko paradižnikova solata z balzamičnim kisom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani