Piščančja obara z žličniki

Interaktivni dodatki:






Datum: 9. OKT 17 - RECEPTI

Piščančja obara z žličniki

V hladnejših dneh bo treba telo pogreti s kakšnim toplim obrokom. Enostavna in zdrava domača obara je dobra izbira in ne vzame dosti časa za pripravo.

Sestavive:

- 4 cela piščančja bedra
- večja čebula
- korenček
- korenina peteršilja in nekaj zelenja
- lovorjev list
- žlička rdeče paprike
- ščepec kumine
- ščepec majarona
- sol in poper
- kolobar limone z lupino
- žlica kisle smetane
- eno jajce
- dve žlici moke
- olivno olje

Priprava:

Piščančja bedra razpolovimo (lahko uporabimo tudi druge dele piščanca v enakem razmerju). Meso na vročem olju popečemo iz vseh strani. Dodamo nasekljano čebulo, na kolobarje narezan korenček in koren peteršilja ter solimo. Pražimo še toliko časa, da se tudi čebula in korenje rahlo popeče.
Dodamo lovor, kumino, majaron, poper in rezino limone, premešamo in zalijemo z litrom vode.
Kuhamo približno 40 minut, da se meso zmehča.

Jajca, moko in nekaj kapljic olja stepemo v gosto maso in jo z žlico polagamo v obaro, ki naj še pet minut rahlo vre, da se žličniki skuhajo. S tem se bo obara rahlo zgostila.

Na koncu dodamo še žličko limoninega soka in, ko postrežemo, jed popestrimo s kislo smetano in svežim peteršiljem.



Piščančja obara z žličniki


Piščančja obara z žličniki


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.






Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani