Interaktivni dodatki:






Datum: 9. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

21-dnevni čistilna dieta

Ta kombinacija je pomembna za prebavo, jetra in ledvice - je najboljša kombinacija za razstrupljanje organizma

Diete za razstrupljanja so zadnje čase vse bolj pomembne, ker jetra vse težje čistijo kri. Razlog je v tem, da jemo hrano, ki ima vedno več strupenih in neprebavljivih snovi, mnoge med njimi pa se nalagajo v maščobnem tkivu, kar še dodatno povzroča težave. Pa ne samo težave s povečano težo, pač pa težave s strupi, ki se nabirajo v telesu in sčasoma spremenijo v tumorje, ciste, metastaze ...

Zato je redno občasno razstrupljanje izredno pomembno! Še posebej v zimskih mesecih, ko se manj gibljemo in manj potimo, zato tudi manj odvajamo strupe iz telesa.

Trenutno izredno priljubljena je 21-dnevna čistilna dieta, ki temelji na naravnih zdravilnih lastnosti pegastega badlja, artičok in alg.

O pegastem badlju si lahko več preberite TUKAJ. Čeprav ga pri nas poznamo kot plevel, pa njegove zdravilne lastnosti cenijo ljudski zdravilci že več kot 2000 let. Najpomembnejša snov v pegastem badlju je silimarin, ki pa je slabo topen v vodi.

Obstaja pa različica pegastega badlja v obliki olja, ki pa je obogaten z vitaminom E in nenasičenimi maščobami. Oboje dodatno ščiti celice pred oksidativnim stresom in neželenimi učinki prostih radikalov. Priporočeno je zaužiti po dve čajni žlički olja, kar vsebuje štirikratno priporočeno dnevno količino vitamina E.

Artičoke imajo pozitiven učinek na izločanje urina, naravno podpirajo delovanje žolča in jeter. Pogosto jih predpisujejo za zdravljenje težav z mehurjem in žolčem ter poškodb jeter zaradi različnih toksinov, alkohola ali zlatenice. Znižujejo tudi previsoko raven holesterola v krvi in zdravijo bolezni ledvic, ki imajo za posledico pojavljanje proteina v urinu. Artičoke so prav zaradi svojih čistilnih lastnosti in energiji, ki jo dajejo, zelo pomembne pri okrevanju.

Večina pozablja, da moramo bolezen najprej ozdraviti, potem pa zagotoviti telesu dovolj časa in energije, da hitro okreva. Če tega ne storimo, lahko pride do verižnih obolenj. Najpogostejši so prehladi, nahod in dolgotrajno kašljanje, kar kaže, da telesu zmanjkuje moči, da bi si dokončno opomoglo.

Tretja komponenta očiščevalnega paketa so alge spirulina, ki imajo visoko vsebnost beljakovin in so zelo pomembna podpora prebavi. Zelo pomembno je, ker spadajo beljakovine iz spiruline med esencialne aminokisline, ki jih telo ne more tvoriti in jih moramo zaužiti s hrano. Pomemben element je tudi gama linolenska maščobna kislina, ki jo najdemo med drugim tudi v materinem mleku.

Vrsta raziskav je potrdila, da je redno uživanje spiruline zelo pomembno za ljudi s hitrim tempom življenja, za vse, ki nimajo časa za redno prehranjevanje, zelo pomembni so razstrupljevalni učinki, poleg tega pa spirulina krepi imunski sistem in ureja prebavo.

Ker januar tradicionalno spada med čistilne mesece (decembrski prazniki so vedno polni dobrot in prepovedanih pijač), razmislite, kako bi na naraven način spravili strupe iz organizma in hkrati poskrbeli za imunski sistem. Zelo pomembno je, da to storite sredi zime, da boste zdravi in polni energije vstopili v pomlad.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani