Interaktivni dodatki:






Datum: 29. JUL 23 - ZANIMIVOSTI

7 načinov, kako napovedati vojno komarjem

Če vam lahko kakšna stvar pokvari romantično poležavanje hotelu Zvezdnato nebo in vam hkrati ukrade spanec, so to komarji - nadloga proti kateri ni bolj učinkovite zaščite od hrane. Komarji so namreč zelo izbirčni ...

1. Banane
Banane so zaradi strukture in kemijske sestave odlično sredstvo za kvalitetnejši spanec. Če pa se z notranjo stranjo lupine namažete še po predelih, ker vas komarji najbolj pikajo, boste ta večer varni tudi pred komarji. Vonj banane je komarjem odvraten. Lahko pa poskusite tudi tako, da bananine lupine nastavite na okensko polico, a jih boste morali takoj naslednje jutro umakniti. Mravljam pa banane niso odvratne.

2. Sivka
Če sivka (nekateri ji pravijo tudi lavanda) odganja molje, potem bo tudi komarje. V olje za dojenčke dodajte nekaj kapljiv eteričnega olja sivke, ga pred spanjem na tanko namažete po koži in vaš spanec bo zares sanjski. Poleg tega vam bo hvaležna tudi koža, saj jo plast olja vlaži in pomirja.

3. Olja vseh vrst
Seveda pa ni samo sivka dobra pri odganjanju komarjev. Gornji recept lahko uporabite tudi z oljem evkaliptusa, cimeta, peperminta, z oljem nageljnovih žbic, ricinusovim oljem, rožmarinom oljem, oljem limonine trave, bora, timijana. Komarje moti tudi cvetlični lonček bazilike in tudi česna.

4. Limone in limete
Agrumi sicer ne odganjajo komarjev, so pa zelo učinkoviti pri lajšanju bolečin in posledic mesta pika. Če se na mestu, ki je običajno srbeče, namažete z limono, boste praktično takoj čutili olajšanje. Srbečica bo izginila, pa tudi rdeča lisa na koži.


5. Ogljikov dioksid
Komarji ne marajo ogljikovega dioksida. Bežijo od kozarca mineralne vode, kokakole, ne marajo sveč ... Vse to lahko imate blizu postelje. Prav radi bi zapisali, da naredite nekaj požirkov gazirane pijače, a kaj, ko so vse preobremenjene s sladkorjem, ki daje telesu energijo, vi pa ne boste mogli zaspati.

6. Mehčalci s cvetličnimi vonji
Še dobro, da imajo komarji zelo samosvoj vonj. Ne razlikujejo namreč vonja travniških cvetlic od vonja mehčalca. Obojemu se izogibajo. Zato v boju proti komarjem pomaga tudi sveža posteljnina, ki pa naj bo svetle barve. Temna barva je namreč njihov naravni zavetnik.

7. Vitamini E, B1 in B12
Poleg vonja pa komarjem vsaka kri tudi ni po godu. Tisti, ki imate veliko vitaminov E, B1 in B12 ste skoraj zanesljivo varni pred piki, ker okus vaše krvi komarjem ni po godu. Če boste zvečer jedli ribe v olju, skoraj ne morete zgrešiti.

Za konec pa še opozorilo: tudi naravni odganjalci komarjev so lahko nevarni in neučinkoviti. Vse, kar odganja komarje, je namreč strup. Zato pretiravanje nikomur ne koristi. Poleg tega pa so tudi komarji prilagodljivi. Zato je edini zares učinkovit način, da se znebite komarjev samo eden: če živite blizu potoka, ali stoječe vode, naselite čim več žab. Žabe bodo za vas postorile veliko delo ...



7 načinov, kako napovedati vojno komarjem
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
komarji
 
banane
 
limona
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani