Interaktivni dodatki:






Datum: 3. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

7 stvari, ki jih lahko počnete z zobno pasto

Mislite, da so zobne paste uporabne samo za beljenje zob, svež zadah in boj proti kariesu? Še veliko drugih stvari lahko počnete z njimi ...

1. Opekline
Če ne gre za odprto rano, lahko opečeno mesto namažete z zobno pasto, ki bo rano hladil in vlažil. Tako se koža ne bo otrdila, pač pa se bo zacelila tako, da ne bo sledov.

2. Nohti
Če svoje nohte namažete z zobno pasto, bodo postali bolj sijajni, trdnejši in svetlejši. Zobno pasto si morate v nohte vtirati več dni, da bo sprememba opazna.

3. Neprijetne vonjave
Ste pravkar rezali čebulo, česen, ali čistili ribe in imajo vaše roke še vedno neprijeten vonj? Roke si dobro umijte z nekaj zobne paste, ki bo nevtralizirala ostanke neprijetnih vonjav.


4. Šampon
Če kdaj ostanete brez šampona, si lahko lase operete z zobno pasto. Struktura zobnih past in šamponov je namreč zelo podobna. Res pa je, da uporabite veliko manj paste, kot šampona.

5. Grafiti
Določene stenske barve lahko odstranite z zobno pasto. Na krpo nanesite nekaj paste in potem previdno zribajte obarvan del. Veliko grafitov vam bo uspelo odstraniti.

6. Čiščenje cedejev in devedejev
Na vsakem cedeju, ali devedeju se čez čas naredijo drobni in malo manj drobni risi. To se pri večkratni uporabi pač dogaja. Da vas te sledi ne bi ovirale pri naslednjem predvajanju, plošček namažite z zobno pasto (na tanko jo razmažite po celi površini) in nato sperite z vodo. Nikar ne brišite s krpami, ki bi lahko puščale še več sledi.


7. Likalnik
Če vaš likalnik ne drsi gladko, se zatika, drsna površina pa je tudi že načeta, jo namažite z zobno pasto, kakopak. Nato s suho krpo dobro obrišite. Vklopite likalnik na najvišjo temperaturo , da se uničijo tudi najmanjše sledi zobne paste. Ko se likalnik ohladi, postopek ponovite dokler likalnik ne bo spet gladko drsel.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zobna pasta
 
likalnik
 
nohti
 
šampon
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani