Interaktivni dodatki:






Datum: 11. APR 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako veste, da ste na napačni dieti?

Niso vse diete primerne za vsakogar. Čeprav večina diet na začetku pokaže nekaj spodbudnih rezultatov, pa se že po enem tednu vidi, ali ste na pravi poti. Veste kako?

Hujšanje je le blaga oblika stradanja, vsako telo pa se že po samo nekaj dnevih odzove na spremembe v prehranjevanju. Večinoma negativno. Vsi nutricisti in zdravniki odsvetujejo diete za hitro hujšanje, čeprav tudi "počasne" niso veliko boljše. Prav vse diete temeljijo na isti stvari: zmanjšanje vnosa kalorij.

Ali je dieta, ki jo pravkar prakticirate, prava za vas, lahko ugotovite šele po enem tednu. In tu je nekaj najbolj očitnih simptomov.


1. Ves čas ste lačne
Lakota je na začetku vsake diete običajna stvar, vendar se telo po treh dneh že prilagodi na spremenjen ritem prehranjevanja. Če po enem tednu še vedno čutite lakoto, potem je z dieto nekaj narobe in vam svetujemo, da z njo prekinete. Naslednji simptomi so lahko hujše.

2. Slabo razpoloženje
Če ste razdražljive in greste še same sebi na živce, to ni nepomemben podatek. Do tega namreč pride pri dietah, kjer jeste enolično hrano, ki temelji samo na enem živilu. Že res, da želodec spremeni režim presnove, vendar pa s tem slabite telo, ki ne dobi vseh potrebnih snovi. Znaki depresije so običajno povezani s pomanjkanjem vitamina B, magnezija in vrste drugih mineralov. Oslabljeno telo je vsekakor znak, da prekinete z dieto, ker ne boste dosegli želenih rezultatov, pa tudi življenje ljudi v vaši okolici boste po nepotrebnem zagrenili.


3. Poslabšanje zdravja
Proteinska dieta sicer na hitro zmanjša težo, vendar močno obremeni jetra in ledvice. Dolgotrajno vztrajanje na dieti lahko povzroči resne težave. Poslabšanje zdravja je že signal drugega nivoja in resno opozorilo, da takoj prenehajte z dieto.

4. Spremembe na obrazu
Če je vaš obraz uvel, imate velike podočnjake in celo mozolje po obrazu, to ne pomeni, da se vaše telo čisti, pač pa da se izčrpuje. Pomembna je tudi barva kože, lesk nohtov, sijaj las ... Takoj, ko na koži prepoznate sivkasto nijanso, morate ukrepati. Telo, četudi ste na dieti, potrebuje zahtevano količino proteinov, vitaminov in mineralov.


5. Prebava
Nič ni hudega, če hodite na veliko potrebo vsak dan, morda celo večkrat na dan. To samo pomeni, da vaša prebava dela s polno paro, da se hrana ne zadržuje v vašem telesu in tudi, da telo škodljive snovi normalno odstranjuje iz telesa. Če hodite na stranišče redkeje, je to že znak, da morda z vašo dieto nekaj ni v redu. Še posebej, če ste pred dieto imele normalno prebavo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
dieta
 
hrana
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani