Interaktivni dodatki:






Datum: 5. JUN 21 - ZANIMIVOSTI

5 naprednih načinov uporabe sušilca za lase

Sušilec za lase je lahko vsestransko uporaben (v kuhinji, pri pospravljanju in še kje), le nekaj domišljije morate uporabiti.

1. Kako hitro ohladiti jedi
Sušilec za lase nastavite na pihanje hladnega zraka, kar vam lahko pomaga pri ohlajevanju jedi. Če pripravljate pecivo, torto s sladko glazuro, boste samo s sušilcem dosegli lesk, ki ga želite.

2. Ravnanje žaluzij in zaves za tuš kabino
Vsi izdelki iz umetnih mas čez čas spremenijo obliko. Največ težav nam povzročajo žaluzije in zavese za tuš kabino. Če jih želite poravnati, nastavite fen na najvišjo temperaturo, usmerite tok toplega zraka na deformirano mesto in ga grejte iz oddaljenosti približno 30 centimetrov. Vsekakor pazite, da se vam žaluzije ne bodo stopile. Samo zmehčati jih morate, da jim lahko popravite obliko.

Še nekaj ... Ta nasvet velja tudi za vrtne plastične stole.

3. Odstranjevanje voska
Sveče so romantična stvar vse do naslednjega dne, ko je treba odstraniti vosek. Tudi pri tem opravilu vam bo v veliko pomoč sušilec za lase. Nakapljan vosek enostavno segrejete in obrišete s krpo.


4. Brisanje prahu
Ste kdaj imeli občutek, da bolj kot brišete prah več ga je. To je res, ker z brisanjem odstranimo le 30 % prahu, vse ostalo pa se dvigne v zrak. Poleg tega ljudje ustvarimo skoraj polovico prahu v stanovanju (ostanki kože, prah, ki ga prinesemo od zunaj, prah zaradi hrane ...). Prav zato bi bil najbolj idealen sistem za čiščenje ta, da na eni strani uporabite sušilec za lase, na drugi pa sesalnih za tla. Ker pa to ni mogoče, pa tudi praktično ni, lahko sušilec uporabite za čiščenje skritih kotičkov (ali oddaljenih, težko dostopnih, pod stropom, ali za televizorjem). Če imate pomisleke, ali je smiselno razpihovanje prahu, poglejte za hladilnik, ali na hrbtno strani računalnika, pa boste videli, zakaj je pomembna čistoča na teh mestih. Električne naprave imajo lastne hladilne sisteme, ventilatorje, ki "skrbijo" da boste imeli v stanovanju vedno (pre)več prahu.

Zato: prezračite stanovanje in odpihnite prah.

5. Odlepiti zalepljeno
Začnimo s fotografskimi albumi s samolepilnimi stranmi (če jih še kdo ima). Fotografij, ki so se močno zalepile, ni treba trgati. Segrejte jih s sušilcem, potem pa ne boste imeli težav z odstranjevanjem.

Odlepite lahko tudi strani v kuharskih knjigah. Če pogosto uporabljate kuharske knjige, je povsem običajno, da kakšno stran tudi popackate. Dovolj je že drobna kapljica olja, majhen madež majoneze, ali zrnce sladkorja, ki je prišlo v stik z vodo ... Zalepljene strani segrejte in, če "lepilo" ni premočno, boste spet lahko normalno listali po svoji knjigi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani