Interaktivni dodatki:






Datum: 5. JUL 22 - ZANIMIVOSTI

Nas letos čaka indijansko, ali pasje poletje?

Ali nas po nekaj lanskih vročinskih valovih čaka letos še večja vročina? Vreme vse bolj kroji naša življenja ...

Približno polovica meteorologov pravi, da je malo možnosti, da bi letos imeli tako vroče poletje, kot je nekaj let nazaj. Druga polovica pravi, da je lahko še bolj vroče. Problem teh napovedovalcev vremena je, da nihče ne prihaja iz uradnih, državnih inštitucij, kjer se vsakršnim napovedim izogibajo, so nam pa postregli s podatkom, da sta bila maj in junij na severni polobli za 1,7 stopinje Celzija toplejša, kot ista meseca lani.

Čeprav smo prvi vročinski val pravkar preživeli, pa imajo prav v teh dneh neobičajno visoke temperature predvsem v južnem Sredozemlju. V Tuniziji so 40 stopinj presegli že maja, najtoplejši mesec pa je junij. Gre lahko tudi čez 50 stopinj?

Sloveniji se letos ne obeta nič posebnega. Julij bo, tako kot se je začel, povsem povprečen mesec, "ohladitve", ki smo jih imeli zadnje dni, pa bi celo lahko bile krive, da je pred nami eno "hladnejših" poletij. Seveda so v igri desetinke stopinje, kar zaznava samo statistika. Največji problem človeštva je, da nas zanima vreme, za klimatske spremembe pa nam je malo mar.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
vreme
 
poletje
 
temperatura
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani