Interaktivni dodatki:






Datum: 15. JUL 22 - ZANIMIVOSTI

Pomfrit, kot ga dela Gordon Ramsay

Ramsay je najbogatejši kuhar, kuhar z največ TV oddajami in kuhar z največ Mihelinovimi zvezdicami vseh časov. Je pa tudi kuhar, ki največ preklinja!

8. novembra 1966 se je na Škotskem rodil Gordon James Ramsay. Odraščal je v problematični družini, tudi sam je bil v poboljševalnih zavodih, dokler se ni pri 16-tih letih začel ukvarjati s kuhanjem. Od tedaj gre njegova pot tako strmo navzgor, da mu ostali kuharski kolegi komaj sledijo. Predvsem zato, ker Rasay spreminja tudi najbolj zakoreninjene gurmanske norme.

A preden razkrijemo tančico pečenega krompirčka po Ramsayjevo, moramo omeniti, da je svojo prvo Michelinovo zvezdico dobil, ko je imel 27 let (še vedno je najmlajši kuhar v zgodovini, ki mu je to uspelo), danes pa je lastnik več deset lokalo, ki imajo skupno 15 zvezdic. A zbirka še narašča. Kako velik dosežek je to, Slovenci še kako dobro vemo, ker se že nekaj desetletij borimo, da bi dobili vsaj eno zvezdico. Na lestvici najboljših kuharjev vseh časov sta francoska virtuoza Jo{-15445}l Robuchon in Alain Ducass, vendar imata "samo" 12 zvezdic. Poleg tega je Ramsay na lestvici Forbes od leta 2008 na prvem mestu po zaslužkih, 11 let zapored je najboljši kuhar v Angliji, britanska kraljica ga je povišala v viteza ...

Pečen krompirček

In kakšna je skrivnost Ramsayjevega krompirčka?

Krompir olupite, narežite na krhlje in ga za pet minut postavite v vrelo vodo. Ko se krompir omehča, ga s čistim robčkom poskusite čim bolj osušiti. Tak krompir postavite v pekač, ga potresite s timijanom, rožmarinom in česnom in v pečici pecite še nadaljnjih 10 do 15 minut, da dobi zlato barvo. Med peko je dobro, da krompirček večkrat obrnete, da se enakomerno zapeče po obeh straneh.

Poskusite in se sami prepričajte v Ramsayjevo virtuoznost.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
krompir
 
Ramsey Gordon
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani