Interaktivni dodatki:






Datum: 12. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Je solata lahko obrok?

Solata je lahko obrok, vendar mora zadostiti nekaterim pogojem ...

Najboljše, najbolj zdrave in najbolj energijsko polne solate delajo Italijani. Pri njih se zdi, kot da jim je občutek za pripravo bogate solate prirojen. To je toliko bolj nenavadno, ker solato jedo po celem svetu. Dejstvo je, da nekaj zelenjave, olje, kis in začimbe še ne naredijo iz solate obroka.

Katere sestavine iz solate naredijo obrok?

Zgodba se začne z zelenjavo, ki mora biti koliko je le mogoče sveža. Iz ovenele solate in gnilega paradižnika boste težko sestavili okusen obrok.

Solato je potrebno vedno, ampak res vedno obogatiti s koščki sira, morda kakšnim jajcem, tudi ribe iz konzerv pašejo, tuno, najrazličnejšimi oreščki, semeni, žitaricami, čelo koščki na kocke narezanega posušenega kruha dajo solati bogatejši okus.

Solato lahko pripravite vnaprej. S tem ni težav. Vedite le, da jo začinite tik preden jo pojeste, to zlasti velja za olje in ostale začimbe (sol, poper ...).

Solata bo postala zelo nasiten obrok, če boste kombinirali zeleno zelenjavo, ki raste nad zemljo z zelenjavo, ki raste pod zemljo (korenje, krompir, tudi čebula ...).

Eksperimentirajte s sadjem. Nekaj rezin oranže solati povsem spremeni okus. Tudi na rozine ne pozabite.

In še dresing ... Če je le mogoče se izognite kupljenim polivkam! Namesto tega si raje naredite svojega denimo iz jogurta in avokada, ali jogurta in majoneze, najboljši dresing pa je iz jogurta, olja in malo čebule.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
solata
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani