Interaktivni dodatki:






Datum: 26. JUL 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

8-urna dieta

Ali je mogoče v osmih urah shujšati? Gre za potegavščino? Kako sploh deluje 8-urna dieta?

Če neka dieta poraja več vprašanj, kot odgovorov, potem vse le ni tako preprosto. Nekoliko zmede vnese edino podatek, da je to v resnici knjiga, ki sta jo napisala povsem resna in resnična prehranska strokovnjaka, ki sta po vrhu vsega še zdravnika po formalni izobrazbi. A njuna logika je povsem preprosta.

David Zinczenko in Peter Moore sta izhajala iz dejstva, da je dan razdeljen na tretjine: 8 ur namenimo spanju, 8 ur delu in 8 ur prostočasnim aktivnostim. Po njunem se ljudje redimo, ker naš dnevni red temu ne sledi. Večina 10 ur spi, 14 ur pa se prehranjuje.

Zato oba strokovnjaka predlagata dieto, ki nima nobenih omejitev lede količine in vrste hrane, pomembno je le, da se prehranjujete zmeraj ob istem času, z enakim tempom in količino. Izberite si katerihkoli 8 ur v dnevu, ko je dovoljeno jesti (ne žreti!), izven zastavljenih okvirjev pa je dovoljeno le piti vodo.

Seveda povsem prostih rok glede količine nimate in je število zaužite energije dnevno vendarle omejenih, a ključna ugotovitev te diete je: red in disciplina ne redita, vse drugo pa.



8-urna dieta
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
dieta
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani