Interaktivni dodatki:






Datum: 28. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kaj stopala govorijo o vašem zdravju?

Kitajci že tisočletja vedo, da so tudi stopala ogledalo zdravja, v Evropi pa o tem skorajda nič ne vemo

Hladna stopala
Če imate cel teden vsak dan hladne noge, potem imate zagotovo težave s cirkulacijo krvi. To je lahko posledica nepravilnega delovanja žleze ščitnice, pogosto je to znak slabega delovanja srca, kar povzroči povišanje krvnega pritiska, pri kadilcih pa je to lahko znak težav s pljuči, ki ne zmorejo absorbirati dovolj kisika. Konstantno hladne noge so resen znak za obisk pri zdravniku.

Srbenje stopal
Srbenje je običajno začetek glivične infekcije, slabe higiene in nepravilne obutve. V manjši meri je znojenje nog odvisno tudi od prehrane, vendar boste z zamenjavo čevljev največ naredili z svoje zdravje. Pri srbečici imejte vedno v mislih, da so glivice bolj trdovratne, kot si mislite in, da so nohti njihovo najbolj priljubljeno sredstvo za razmnoževanje.

Spremenjena oblika prstov in nohtov
Če boste bolj pozorni, lahko vidite, da prsti na nogah niso vsak dan enaki. Še več! Stopalo spreminja obliko tudi čez dan (primerjajte prste zjutraj in zvečer!). Če je razlika očitna, potem je glavni vzrok pomanjkanje kisika v krvi in kaže na težave s pljuči, srcem, ali ledvicami.

Zatečeni gležnji
Noge nam zatečejo po dolgotrajni hoji, ali pa, če ste cel dan na nogah. To je normalna reakcija. Če pa vam noge zatekajo brez razloga, pa je to lahko posledica visokega pritiska, sladkorne, lahko je tudi reakcija na tablete, celo hrano (stročnice so pogost povzročitelj), lahko se za tem skriva revmatski artritis, osteoporoza ... Otekline na nogah se nikar ne trudite odpraviti, ker je to samo posledica. Ko boste rešili glavni problem, tudi otekline ne bo. Če pa oteklino na nogah zmanjšate, pa ste le potisnili lavo v pesek ...

Krči v stopalu
Če imate pogoste krče v nogah, je to očiten znak sladkorne, ali težav z živci, lahko je tudi posledica stresa, bolezni ožilja. Če ob tem čutite še pekočo bolečino, se to običajno pojavi, kadar pretiravate z delom (ne samo fizičnim, tudi umskim). Potrebujete več spanja (ne ležanja!).

Bolečina v palcu
Bolečina v palcu in otrdelost sklepov je skoraj zanesljivo znak, da se vam v sklepih nabira sečna kislina, kar pomeni, da imate težave z odvajanjem tekočine. Če ne boste pazili na prehrano, se lahko težave preselijo v druge sklepe. Bolečine so neznosne. Je pa to tudi prvi znak revmatskega artritisa.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
noge
 
glivice
 
srce
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani