| 
NASVET DNEVA: Obrok pričnite z živilom, ki ima največ vode.

Interaktivni dodatki:






Datum: 28. SEP 24 - DOBRO JE VEDETI

Koliko zdravil lahko zamenja morska sol?

Morska sol vsebuje več kot 80 elementov, ki blagodejno učinkujejo na zdravje, kožo, lase, dihala ...

Morska in kuhinjska sol sta dve različni snovi. Res je, da sta obe soli, a kuhinjska sol pri temperaturi 650 stopinj Celzija spremeni kemijsko strukturo in ne vsebuje toliko mineralov in drugih elementov. Morska sol je pravi zaklad zdravja z veliko magnezija, kalcija, mangana ... Zato pa je kopanje v morski vodi nekaj povsem drugega, kot kaluženje v običajni klorirani vodi (preberite še Zakaj bazeni smrdijo po kloru?).

Morska sol je alkalna in pomaga pri razkisanju telesa. Uravnava nivo kislin v telesu in zmanjšuje dejavnike, ki povzročajo okvare jeter in ledvic.

Morska sol krepi imunski sistem, kar se najbolj pozna pri odpornosti proti gripi, prehladom, raznim alergijam. Pozimi bi bili manj bolni, če bi se kopali v morski vodi (razen bazenov z ogrevano morsko vodo je vse druga prevelik šok za telo).

Spremembe metabolizma so najbolj izrazite pri zmanjševanju nivoja sladkorja v krvi, kot tudi nižjem krvnem tlaku.

Več kot 20 % natrija se akumulira v kosteh, kar krepi strukturo kosti, zmanjšuje posledice osteoporoze, revme in pomaga pri slabokrvnosti. Morska sol ima velike količine vitamina C, deluje kot antioksidant, magnezij pa tovrstno delovanje le še pospešuje.

Morska sol je najboljše čistilo za pljuča. Ostanki struktur alg, minerali in sledovi morske vode delujejo antibakterijsko in pomaga pri obnovi sluznice.

Morsko sol je mogoče uporabiti tudi na koži, saj čisti kožo in zapolnjuje pore, poleg tega naredi kožo bolj elastično in svetlečo. Zaradi kemijske sestave je dovolj blaga, da odstrani samo odmrli vrhnji del kože.

Morska sol absorbira maščobe, zato je lasišče, ki ga sperete s slano morsko vodo, bolje prekrvavljeno, lasje, ki niso obremenjeni z maščobami, dobijo večji volumen, so bolj prožni, čez čas pa tudi bolj čvrsti.

Kaj pa morska sol v hrani?

Kar je dobro za telo na zunanji strani, je dobro tudi na notranji. Že res, da nekaterim okus morske soli ni všeč in, da pojemo preveč soli (Zaradi preveč soli umre 1,65 milijona ljudi na leto), a samo poleti so tovrstni prekrški dovoljeni, ker se več gibljemo, pijemo več tekočine in jemo bolj zdravo, svežo in naravno hrano.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani