Interaktivni dodatki:






Datum: 17. SEP 22 - ZANIMIVOSTI

Zakaj je sušenje perila v stanovanju zdravo

Sušenje perila v stanovanju v zimskih mesecih je lahko zelo koristno za zdravje in izboljšuje počutje - Zakaj potem sploh uporabljati sušilni stroj, ali, bog ne daj, balkon?

Ali ste vedeli, da je v ZDA 87 milijonov sušilnih strojev (približno tretjina gospodinjstev) in, da kljub vsemu 79 % Američanov suši perilo na stojalih v stanovanju? Ali ste vedeli, da "samo" 45 % Srbov suši perilo v stanovanju, ostali pa na balkonu? In ali ste vedeli, da samo še 5 % Slovencev suši perilo zunaj, vsem na očeh?

Kljub vsemu ima sušenje perila na tradicionalen način nekaj pomanjkljivosti. Perilo sušeno v zaprtem prostoru se hitreje razbarva, prihaja do zategovanja tkanin in neenakomernega širjenja, poleg tega pa povečana vlažnost lahko povzroči astmatične napade, v skrajnih primerih tudi stensko plesen.

Kaj pa dobre lastnosti?

Stanovanje z več vlage se hitreje segreje in ostane dlje časa toplo. Prijeten vonj svežine pomirja in sprošča. Ena ura v prostoru v katerem se suši perilo ima podobne učinke, kot 20 minut vroče kopeli z aromaterapijo. Poleg tega se odpro dihalne poti, pore na koži, pospešijo se čistilni procesi v telesu ...

Upoštevati pa morate še nekaj ... Ko so anketirance vprašali, kako sušijo perilo in zakaj tako, jih je 25 % odgovorilo, da se sušenju v zaprtem prostoru izogibajo, ker to pri njih povzroča glavobole. Neprijeten vonj je lahko zelo moteč ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani