Interaktivni dodatki:


(Ocdn.eu)



Datum: 25. NOV 18 - RECEPTI

Sladica po nedeljskem kosilu

Privoščite si hitro, lahko, sočno in enostavno čokoladno torto brez glutena in laktoze s samo 4 sestavinami

Kako narediti preprosto čokoladno torto, ki ne vsebuje glutena, sladkorja in laktoze? vse, kar potrebujete, so banane, kakav, nekaj orehov in kokosova moka. Končni rezultat bo tako presenetljiv, da tega recepta zlepa ne boste pozabili.

Sestavine za približno 10 porcij:

  • 3 velike, zrele banane
  • 125 gramov kakava
  • 50 gramov celih orehov
  • 50 gramov kokosove moke
Priprava:
Banane olupite in z vilicami pretlačite v zmes podobno žgancem. Poskusite narediti čim bolj gladko zmes, ker bo od tega odvisna tudi struktura torte. Banane dajte v mešalnik in med mešanjem počasi dodajajte kakav, nato pa še kokosovo moko, da boste dobili testu podobno lepljivo žogo. Povsem na koncu dodajte še orehe. Lahko dodate mlete, lahko pa orehova jedrca sami nadrobite na koščke velike po vašem okusu. Če bodo v torti srednje veliki koščki orehov, bo zaradi tega struktura zanimivejša.

Ko je zmes pripravljena, na pekač položite papir za peko in na njemu oblikujte torto. Lahko naredite male kupčke, lahko pa zmes oblikujete v palačinko ... Tako in tako jo boste kasneje narezali na kose.

Vse skupaj postavite čez noč v hladilnik.

Naslednji dan čokoladno torto razrežite na kose. Iz gornjih sestavin dobite približno 10 kosov p 50 gramov.

In še nasvet za sladkosnede: če vas skrbi, da torta ne bi bila dovolj sladka, imajo banane dovolj naravnega sladkorja, da poskrbijo za to. Če bi pa radi še slajše, si namesto s pravim sladkorjem raje pomagajte z medom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani